Vermiste Jordan (11) en Jade (8) zijn terecht, "moeder opgepakt"

Child Focus
De vermiste broer en zus Jordan (11) en Jade (8) Gamot zijn "veilig en wel" teruggevonden. Dat meldt Child Focus op Twitter. 

Volgens de kranten van Sudpresse heeft de vrouw zich vanavond omstreeks 19 uur gemeld in het politiecommissariaat van Moeskroen, vergezeld van de twee kinderen en haar advocaat. Jade en Jordan werden woensdagavond in de Henegouwse stad door hun emotioneel labiele moeder meegenomen nadat die kort daarvoor vernomen had dat ze het hoederecht zou verliezen. De vrouw, met de Franse nationaliteit, graaide wat spullen bijeen, stak die in haar auto en verdween spoorloos. Een meerderjarige zoon uit een eerdere relatie van de vrouw bleef achter. De jongeman werd een dag later opgepakt in de hoop dat hij kon vertellen waar zijn moeder zich bevond, maar hij kon de speurders niet helpen en mocht weer beschikken. 

Child Focus maakte zich ernstig zorgen over de gemoedstoestand van de vrouw en verspreidde vorige week een opsporingsbericht voor de kinderen. De organisatie bevestigt vanavond dat de broer en zus "veilig en wel" terecht zijn. La Dernière Heure meldt dat de moeder is opgepakt en ondervraagd wordt.
8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Christine Laevers

  Zo emotioneel labiel is het niet om je aan te bieden met een advocaat. Dat heeft ze heel goed gedaan. De kinderen zijn 8 en 11 jaar oud. Een rechter kan hun advies vragen; ze zijn oud genoeg, en er duchtig rekening mee houden. Als iemand het etiket 'emotioneel labiel' krijgt, altijd kijken wie het is die dat etiket promoveert. De context is ons niet bekend. Speculeren is plezant maar het heeft geen enkele waarde!

 • jeff De Boeck

  Laat die moeder gerust. Is exact wat Peggy zegt.

 • eddy inghels

  ze ging het onderhoudsgeld mislopen

 • Marco Maerten

  één van de WEINIGE keren dat de man eens niet aan het kortste eind trekt...

 • Laura DeBacker

  Peggy, exact wat ik ook denk.