Vermiste jogger dood teruggevonden in veld

Een helikopter van de federale politie vond het lichaam vanochtend in een veld.
Shutterstock Een helikopter van de federale politie vond het lichaam vanochtend in een veld.
Een jogger die gisterenavond vermist raakte, is deze ochtend dood aangetroffen in een veld vlak bij Estaimbourg.

De vijftiger uit Doornik maakte deel uit van een groepje joggers dat aan het trainen was in de buurt van Estaimbourg, in het noorden van Henegouwen. Volgens Waalse media raakte het slachtoffer op een bepaald moment geblesseerd aan de enkel en staakte hij z’n loopsessie. De andere joggers gingen verder zonder hem.

Omdat de man na de training maar niet kwam opdagen, gingen zijn kompanen naar hem op zoek. Dat leverde niets op, waarna de hulpdiensten werden verwittigd. De politie kamde gisterenavond en afgelopen nacht de buurt uit, maar van de jogger bleek geen spoor.

Politiehelikopter

Vanochtend werd de zoekactie voortgezet en kreeg de lokale politie versterking van hun federale collega’s. Met een helikopter werd de omgeving afgespeurd; iets voor 8 uur kon het lichaam van de man gelokaliseerd worden in een veld.

De politie vermoedt dat de vijftiger via een kortere route weer wilde aansluiten bij de rest van de groep, maar onderweg een hartaanval heeft gekregen. De wetsarts die ter plaatse werd gestuurd, sluit kwaad opzet alvast uit. “Het gaat niet om een verdacht overlijden”, besluit de politie in Henegouwen.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.