Vermeulen (N-VA): "Werken als ploeg loont"

BELGA
N-VA-lijsttrekker voor de kamer in West-Vlaanderen Brecht Vermeulen scoort sterk tijdens zijn vuurdoop. "We hebben niet gerekend op één à twee kopmannen, maar een stevige ploeg uitgebouwd", aldus de Roeselarenaar en 'witte raaf' in een eerste reactie.

"We zijn niet verwonderd door het sterke resultaat, maar dit is wel heel overweldigend", aldus Brecht Vermeulen. Vermeulen was een van de meest verrassende namen in West-Vlaanderen, en nog niet zo goed gekend. "Maar de laatste weken werd ik toch wel vaak herkend in de hele provincie."

"De uitdaging was groot met heel wat belangrijke en gekende uitdagers met jaren ervaring, en dat zorgde toch voor de nodige nervositeit", aldus de N-VA'er. "In de regio Roeselare, Tielt, Kortrijk scoren we heel sterk. We hebben daar ook heel veel leden. Maar in het algemeen heeft de Vlaming gekozen voor ons sociaal-economisch beleid."

Vermeulen scoort ook persoonlijk sterk. Sp.a'er Johan Vande Lanotte en CD&V'er Hendrik Bogaert, beide ook lijsttrekkers, scoren sterker dan Vermeulen, maar met nog maar 150 van de 700 kiesbureaus te tellen, scoort hij bijna even sterk op Open VLD'er Vincent Van Quickenborne.

Vermeulen mag nu naar Brussel maar wil nog niet spreken over zijn toekomstige functie. "We moeten eerst zoeken naar partners. Het is me ook niet te doen om een dikke sjerp of een A-nummerplaat."