Vermassen: "Gouden tip over Bende van Nijvel gekregen"

VTM NIEUWS
Volgens advocaat Jef Vermassen is er een gouden tip binnengestroomd over de Bende van Nijvel. "Ik denk dat die tot een doorbraak zal leiden", klonk het bij VTM Nieuws.

Vermassen is de raadsman van slachtoffer David Van de Steen. Vanmiddag vertelde hij bij VTM dat de hernieuwde aandacht voor het dossier van de Bende een gouden tip heeft opgeleverd. "Veertien dagen geleden is er een verklaring afgelegd die van zeer doorslaggevende aard is", aldus de advocaat. Wat de tip precies inhoudt, dat laat hij in het midden, maar hij meent wel dat "dit kan verklaren hoe het mogelijk is dat zo’n aanslag gebeurt zonder dat de politie tussenbeide is gekomen."

Hij is ervan overtuigd dat de waarheid nu aan het licht zal komen. "Of we alle details zullen kennen, dat weet ik niet, maar ik ben al zeer gelukkig dat het onderzoeksteam uitgebreid is. Negen mensen, dat is niet min. En ze brengen verschillende invalshoeken van verschillende niveaus. Ik heb er vertrouwen in.

Nog in leven

Volgens de advocaat zijn er zeker nog betrokkenen van de zaak in leven, en dat kan gevaarlijk zijn. "Dat is altijd gevaarlijk op dat niveau", zegt Vermassen. "Als die mensen in het nauw komen." Hij denkt dat de politie hiermee nu genoeg weet om de zaak van de Bende van Nijvel op te helderen. Zelf kreeg hij naar eigen zeggen de afgelopen weken tientallen verklaringen binnen van getuigen van het eerste uur die nooit au sérieux genomen zijn en willen getuigen. "Wat ons betreft: wij hebben ons werk gedaan. Alle verklaringen zijn weg, bij ons is niks meer te vinden, ook niet bij mijn cliënt. Nu is het aan het onderzoeksteam om daar verder aan te werken. We zullen wel het dossier opvolgen, om er zeker van te zijn dat alles onderzocht wordt."

Procureur-generaal: "Ik heb geen idee waarover Vermassen het heeft"

De Luikse procureur-generaal Christian De Valkeneer is verbaasd over het interview met meester Jef Vermassen. "Ik ben zeer nieuwsgierig, want op dit moment heb ik geen idee waarover hij het heeft. Sinds de laatste ontwikkelingen zijn er heel veel tips binnengekomen die nu onderzocht worden, maar dat zal tijd vergen. Op dit moment is daar geen verklaring bij van iemand die zegt dat hij de dader is of die zegt dat hij alles weet en het zal vertellen. Het is spijtig dat meester Vermassen niet eerst met ons komt spreken. Ik heb per mail gevraagd om zo snel mogelijk rond de tafel te zitten."
151 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Christian de Gossey

  De Valkeneer weg uit dat dossier en haal Freddy Troch terug

 • mieke jansens

  destijds waren er genoeg gouden tips ...

 • André Van Laethem

  Vermassen weet al langer wie de daders zijn en wie er achter zit. De manier waarop hij hints geeft is echt goed, Dit is de enige die iets doet. De politiek kan hier nog veel van leren.

 • werner moons

  Vreemd toch dat De Valkeneer nog niets ontvangen heeft van wat Vermassen overgemaakt heeft. Stuurt Vermassen alles naar een verkeerd adres? (zeer onwaarschijnlijk). Zit er op het Luikse Parket iemand die deze informatie tegen houdt voor zijn baas? (zeer waarschijnlijk). Heeft de procureur deze informatie wel degelijk gekregen maar wil hij er niets mee doen? (niet onmogelijk).

 • chantal prez

  De minister van defentie in 1985 was Xavier De Donnéa. Van de PRL.Misschien eens vragen aan hem wat er gebeurd is? Of leeft die niet meer?