Vermassen geopereerd door chirurge die hij verdedigt: "Zij heeft mij goed geholpen, ik zal haar nu ook helpen"

Patrick Vertommen, rv
Neurochirurge Mehrnaz D. (49), die in juli haar dochter om het leven bracht, zal deze ochtend voor de raadkamer in Leuven verschijnen. "Ze heeft me vorig jaar zo goed geholpen, ik zal haar nu ook maximaal helpen", zegt meester Jef Vermassen die haar verdedigt.

Eind juli kreeg strafpleiter Jef Vermassen een telefoontje uit de gevangenis in Hasselt of hij dokter D. wilde bezoeken. "Ik was enorm verrast en geschrokken", herinnert meester Vermassen zich. "Dit had ik nooit verwacht." De gereputeerde neurochirurge uit Leuven opereerde de advocaat vorig jaar aan de rug. "Ik ben haar daar eeuwig dankbaar voor, omdat ze mijn leven heeft gered. Ik was een gewone patiënt. Niet meer dan dat. Nu ben ik haar advocaat. Ik zal haar nu ook maximaal helpen, maar zonder die operatie had ze me misschien ook geraadpleegd."

"Nu wordt mijn cliënte afgeschilderd als iemand zonder empathie. Als advocaat kan ik niet getuigen in mijn zaak, maar ik weet dat het niet zo is. Dat bewijzen de vele pakkende brieven van patiënten die dat zeggen." De raadkamer in Leuven moet vandaag oordelen over de verdere hechtenis van de vrouw. "Ik ben ervan overtuigd dat mijn cliënte geholpen moet worden en dat kan het best in een psychiatrische instelling."

Vriendendienst

De bijzondere band tussen meester Vermassen en de neurochirurge valt op, maar er is geen probleem. "Eén duidelijke regel: een advocaat moet onafhankelijk optreden", legt de Antwerpse stafhouder Jan Meerts uit. "Naaste familie kan bijvoorbeeld niet en een vriendendienst ook niet. Dat is hier zeker niet het geval. Op het moment van de operatie was er nog geen sprake van de tragische feiten."
38 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Nancy De Mol

  Hij laat het werk over aan anderen, laat het aanslepen en doet uiteindelijk niets. Hebben meerdere advocaten ondervonden, ze vertrekken allemaal. Een geldwolf is het.

 • Ab Shaar

  Mijnheer Vermassen,moord is moord!ja maar Dit,nee maar dat,kan niet!

 • Duffelaar

  Hij is weeral bezig met beïnvloeding via de media voor het proces gevoerd is.

 • Sven T

  Mijnheer vermassen moet u als advocaat niet iedereen helpen die u onder de arm neemt???????

 • venus delta

  Jefke heeft dus hersenziekte