Verloren lading frituurvet veroorzaakt files op Antwerpse ring

Drie rijstroken werden versperd door de verloren lading frituurolie.
Marc De Roeck Drie rijstroken werden versperd door de verloren lading frituurolie.
Een lading frituurvet op de Antwerpse ring heeft deze namiddag voor heel wat verkeershinder gezorgd. In de richting van Gent waren ter hoogte van Berchem drie rijstroken een tijd lang afgesloten voor het verkeer. Er stonden files op de Antwerpse ring, op de A12, E19 en E313 richting Antwerpen. 

De brandweer werd vanmiddag opgeroepen voor een ongeluk met drie personenwagens, met heel wat blikschade. Ter plaatse bleek een lading frituurvet op het wegdek terecht gekomen te zijn. Of het frituurvet voor het accident heeft gezorgd of andersom, is nog niet duidelijk. De Antwerpse brandweer moest over een afstand van 50 meter frituurolie verwijderen van het wegdek.

Vanop de E313 liep het verkeer vast richting Antwerpen vanaf Ranst, zowat 45 minuten verliestijd tot gevolg. Ook vanop de E19 en de A12 vanuit Nederland was het minstens een half uur aanschuiven geblazen en de Liefkenshoektunnel richting Gent werd tolvrij gemaakt. 

Omstreeks 16u40 werden de rijstroken opnieuw vrijgegeven. De brandweer kon alles verwijderen door onder andere het inzetten van hogedrukreinigers. 

Er ontstond een lange file door de verloren lading frituurolie.
Marc De Roeck Er ontstond een lange file door de verloren lading frituurolie.38 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Johan Herman

  Is het mogelijk dat de krant een reactie vraagt aan diegenen die via TV/radio en media vroegen om de fileberekening(factuur) door te rekenen op hun producten want de vele uren dat ze daardoor verliezen .... Misschien denkt men eens hoeveel uren de gewone autobestuurders verliezen door de vele files veroorzaakt door vrachtwagens. Gaan ze dan kortingen geven aan de producten die de mensen hun tijd verloren hebben door hun veroorzaakte files ?

 • christofhe sowowna

  Allez jeanpierrre gij stond daar toen het gebeurd is en hebt de schuldige gezien. Gemakkelijk hé alles op de camions steken, wie zegt dat het (zoals iemand hier al suggereerde) niet iemand is die met zijn auto en remorque naar het containerpark op weg was en door niet alles goed vast te leggen een fles vuile frituurolie verloren is. De schuldige die de frituurolie verloren is word niet vermeld in het artikel.

 • jean-pierre rejek

  Wat zeiden de zelfstandige een paar dagen geleden,door de file moeten we de kosten door rekenen maar wie zorg voor al die file juist hun vrachtwagen,alle dagen van dat of is dat niet waar zeker hé.

 • Jose Van Hauwaert

  Nog niemand die De Wever of de N-VA de schuld geeft. Raar maar waar, nog efkes wachten want dat komt nog.

 • romy verhove

  Tis daar toch lachertje op antwerpse ring !Raar in Nederland hoor je deze onzin niet!