Verliestijden tot anderhalf uur na twee ongevallen op Antwerpse ring

Marc De Roeck
Op de Antwerpse ring zijn alle rijstroken richting Gent weer vrijgemaakt ter hoogte van Borgerhout, nadat twee ongevallen er omstreeks 6 uur voor gezorgd hadden dat bijna de hele rijbaan versperd was. Dat zegt het Vlaams Verkeerscentrum. De gevolgen zullen echter nog een hele tijd voelbaar blijven. De Liefkenshoektunnel blijft nog tot 9.25 uur tolvrij richting Gent.

Bij het eerste ongeval waren een personenwagen en een vrachtwagen betrokken, bij het tweede - in de staart van de ontstane file - een personenwagen en een bestelwagen. Eén bestuurder zat gekneld en moest worden bevrijd. Dat is intussen gebeurd en ook het takelen van de voertuigen is achter de rug. Omstreeks 8.30 uur kon de volledige rijbaan weer worden vrijgegeven.

De Liefkenshoektunnel blijft wel nog even tolvrij richting Gent, omdat met name op de aankomende snelwegen de files niet meteen oplossen. Op de E313 verlies je nog steeds een uur vanaf Massenhoven en ook vanop de E19 en A12 vanuit Nederland is het lang aanschuiven

Marc De Roeck
Marc De Roeck46 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jos Plessers

  Hoogste tijd om het openbaar vervoer gratis en aantrekkelijk te maken en km rijden voor auto's invoeren,zodat enkel zij de weg op gaan die onmisbaar zijn in de maatschappij,nl de vrachtwagen.File opgelost

 • Joske Keyre

  Ze hebben nochthans een Fast-team om iemand snel te takelen, maar blijkbaar is hun ego groter dan hun grootste takelwagen waardoor ze bijna alle vakken moeten afsluiten. Dat zie je bij de brandweer ook, heel dikwijls totaal buiten proportie. Daar moet men bij de opruimdiensten eens over nadenken.

 • guido de cock

  Ondertussen stond op de A 12 richting Nederland de keizer van de wegwijzer om 9 uur in de ochtend bordjes inhaalverbod vrachtwagens te wisselen. Die onnozole Weyts blijft dus steeds uit het oog van de storm. Maar hij is wel de chef van wegen en verkeer.

 • Peet V gilst

  Het lesgeven door een oom of pa kan nooit goed gaan. Je ziet het elke dag weer...een Belg kan NIET autorijden. Niet boos worden maar in de spiegel kijken.

 • Ludovic Leysen

  Rijbewijs met punten invoeren. Géén cruise control op de Ring van Antwerpen. Meer controle hierop alsook op de snelheidsbeperkingen. Vrachtwagens max 60 km/uur en en enkel op de rechter rijstrook en dit over de ganse lengte van de ring van Antwerpen.