Verlaat Michel Lelièvre gevangenis met enkelband én werkloosheidsuitkering?

Michel Lelièvre vroeg enkele dagen geleden voor de strafuitvoeringsrechtbank om voorwaardelijk vrijgelaten te worden onder elektronisch toezicht.
Photo News Michel Lelièvre vroeg enkele dagen geleden voor de strafuitvoeringsrechtbank om voorwaardelijk vrijgelaten te worden onder elektronisch toezicht.
Michel Lelièvre, de voormalige handlanger van Marc Dutroux, zit momenteel nog zijn gevangenisstraf van 25 jaar uit in de gevangenis van Ittre. En als hij die binnenkort zou mogen verlaten (met een enkelband), heeft hij meteen een verblijfplaats én werkloosheidsuitkering. Dat schrijft het Nieuwsblad.

Het hof van assisen van Aarlen veroordeelde Lelièvre in 2004 tot 25 jaar cel als medeplichtige van Marc Dutroux. Het hof achtte Lelièvre onder meer schuldig aan de ontvoeringen van Sabine Dardenne, Laetitia Delhez en An Marchal, en de opsluiting en foltering van Sabine, Laetitia, An en Eefje Lambrecks.

Hij zit reeds sinds 1996 in voorhechtenis waardoor hij zijn straf binnen twee jaar heeft uitgezeten. Daarom vroeg Lelièvre enkele dagen geleden aan de strafuitvoeringsrechtbank om alvast vrijgelaten te worden onder elektronisch toezicht. Er is een kans dat zijn aanvraag wordt goedgekeurd omdat hij een vaste verblijfplaats kan voorleggen: een bescheiden studiootje volgens zijn advocaat.

Hoe iemand die zo lang in een gevangenis heeft gezeten zo’n studiootje in godsnaam betaalt? Met een werkloosheidsuitkering. En die ontvangt hij meteen zodra hij vrijkomt, onder elektronisch toezicht weliswaar. “Iemand die al eens werkloos is geweest en dat na verloop van tijd opnieuw wordt, moet geen wachttijd meer doorlopen”, aldus de Rijksdienst voor Arbeidsvoorziening (RVA) aan het Nieuwsblad. “Hetzelfde geldt voor wie uit detentie komt.”
35 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Nathalie De Waele

  Trekt op niks hier in dat belgenland.magvan zijn leven niet meer vrij komen. Dat is een voor direct te hervallen , zo een monster !!!

 • Tom Gesthuizen

  Iedereen verdient een 2de kans dus hij ook hopelijk hervalt hij moet in zijn oude gewoontes

 • Gino Denil

  Hij moet toch beschikbaar zijn voor de arbeidsmarkt. Werk zoeken en gaan solliciteren. Kan dat dan met die enkelband? En als dat kan wat is dan het nut er nog van.

 • Evy Cuypers

  Geen uitkering, wat is dat nu. En jongeren die willen werken en overal afgeven worden door 'geen ervaring' die moeten jaar wachten op uitkering. En dat monster komt vrij en krijgt direct uitkering. Dus ons kinderen zijn minder waard dan n pedofiel en moordenaar. Stom België.

 • Lies Vanderlinden Lauwers

  Trekt op niets! Een werkende mens met weinig uren krijgt zelfs géén uitkering omdat die niet voltijds werkt! En die zou alles krijgen terwijl die jaren 'nx' gedaan heeft? Ombeschoft vind ik dit!!