Verkoop van bedrijfswagens blijft stijgen

(Illustratiefoto)
REUTERS (Illustratiefoto)
Ondanks de internationale pleidooien om de groei van het aantal bedrijfswagens in ons land drastisch te beperken, is daar weinig van te merken in de verkoop. Met dank aan de goed draaiende economie groeit de bedrijfsmarkt voor het derde jaar op rij. 

Vorig jaar werden 292.734 nieuwe bedrijfswagens ingeschreven. Dat zijn er 3,2 procent meer dan het jaar voordien, leren cijfers van de automobielfederatie Febiac, schrijft De Tijd.

Volgens de autofederatie Traxio is de groei te danken aan de opkomst van de 'cafetariaplannen' bij grote bedrijven. "Daarbij kiezen veel werknemers nog altijd voor een auto", zegt woordvoerder Philippe Decrock in de krant. "We verwachten dat fiscale veranderingen, zoals de cash-for-car waarbij werknemers hun bedrijfswagen voor cash kunnen inruilen daarop weinig impact hebben", klinkt het bij leasefederatie Renta.
28 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Dan Midden

  grappig is wel dat andere kranten spreken over 300 000 "extra" wagens. HLN is ten minste correct in de zin dat een firmawagen bijna altijd een nieuwe nummerplaat krijgt doch daarom niet altijd een extra wagen is! Meesten worden als occasie verkocht waardoor veel mensen ook met een redelijk moderne wagen kunnen rijden want niet iedereen kan 25 000 op tafel leggen voor een kleine gezinswagen!

 • jean-pierre rejek

  Er wordt veel geld aan verdiend aan de bedrijfsauto's anders deden de bedrijven het niet ,daar moet toch geen tekening bij gemaakt worden hé milieu nu ziet ge wat een klucht het allemaal is .

 • Bart Vermeiren

  Samen in de file, gezellig!

 • jammy cappon

  Niet akkoord, William Becks, vroeger werd er veel meer aan carpooling gedaan door mensen die met eigen wagen naar werk moesten, nu met bedrijfswagen die in veel gevallen enkel dient om op het werk te geraken, rijdt iedereen alleen in bedrijfswagen. Afschaffen dus en de files halveren direct.

 • Mike Bemelmans

  Schaf het openbaar vervoer gewoon af en bouw er mooie wegen overheen.