Verkoop tweedehands auto's zakt wat in door coronacrisis

shutterstock
De verkopen van tweedehands auto's zijn mede door de coronacrisis sterk teruggelopen. In de eerste 25 dagen van deze maand wisselden 117.180 tweedehandswagens van eigenaar, becijferde dienstverlener voor de autobranche VWE Automotive. Een jaar eerder waren dat er in dezelfde periode nog ruim 9.000 meer.

De afname met 8,2 procent komt voor een groot deel door de uitbraak van het coronavirus en de maatregelen om dat in te dammen. De verkopen tussen consumenten onderling daalden met 8,7 procent. Autobedrijven verkochten 6,5 procent minder tweedehands auto's.

Opvallend is verder dat het aantal APK-keuringen met 5,3 procent is toegenomen. Mogelijk hebben mensen nu ze thuis werken meer tijd om overdag naar de garage te gaan daarvoor. In zwaar getroffen provincies als Noord-Brabant (10 procent meer APK-keuringen) en Limburg (19 procent meer keuringen) lag de stijging nog hoger.
3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • ROGER NACKAERTS

    Wie heeft dit geschreven ? Dit is duidelijk een artikel van Nederlandse origine en het betreft dus de situatie in Nederland en zeker niet in België

  • johan ruell

    Niet moeilijk: hoe kan je een auto kopen als je je kot niet meer uit kunt.

  • Jan Van Denbroucke

    Dit artikel is duidelijk eentje uit Nederland. Provincie noord-Brabant? En een stijging in de apk? Keuringen zijn voor de meeste diensten dicht, een stijging zal er dus wel niet zijn...