Verkoop patisserie in vrije val, brood blijft gegeerd

VTM NIEUWS
De alsmaar strengere maatregelen in ons land tegen de uitbraak van het nieuwe coronavirus, met onder meer de richtlijn om thuis te blijven en de sociale contacten te beperken, beïnvloeden de omzet van bakkers. Volgens de Franstalige sectorfederatie zakt hun zakencijfer met gemiddeld 50 à 60 procent. Vooral de verkoop van patisserie boert achteruit, brood daarentegen blijft wel in trek en verkoopt zelfs beter dan vroeger. 

De Belg verkiest nu de bakker boven de supermarkt om een brood te kopen. "Misschien omdat men vreest dat het brood in supermarkten meer wordt aangeraakt", aldus Albert Denoncin, voorzitter van de sectorfederatie.

 Maar volgens hem komen de mensen binnen bij de bakker om er zo snel mogelijk weer buiten te zijn. Veel tijd voor extraatjes zoals gebak heeft men niet. Daarnaast zijn ook de bestellingen voor de horeca tot nul herleid.

De sector betreurt ook dat ze niet kan beschikken over beschermingsmateriaal zoals mondmaskers en ontsmettende handgels. Ook de opgelegde anderhalve meter afstand houden in de bakkersateliers blijkt geen evidentie. "Door de beperkte oppervlakte is de situatie er op sommige plaatsen gespannen. Sommige werkgevers hebben daarom besloten om een deel van hun personeel op tijdelijke werkloosheid te zetten", zegt Denoncin.
10 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Ronny Martin

  bloem was toch bij de meest gehamsterde produkten dus vermoed dat iedereen massaal ineens kan thuis bakken :) (en overigens een produkt dat zeer goed online belgisch te bestellen is)

 • Gerard Braeckmans

  "Brood blijft gegeerd". Wat ga je anders eten?

 • André Gijbels

  Ik bak nog altijd mijn brood zelf,de lekkere geur door de keuken,de smaakt ,daar kan niks tegen aan.....

 • marc cauwenbergh

  patteserie in een supermarkt is dan ook massaproductie en niet te vergelijken qua kwaliteit tov een bakker.

 • Gerrit Versteele

  NOG beter en veiliger: bak je brood zelf.