Verkeerswisselaar E40 in Zwijnaarde vanaf deze avond dicht

Beide lussen van de E40 vanuit Brussel naar de E17 (Antwerpen en Kortrijk) en de lus van de E17 vanuit Antwerpen naar de E40 richting Brussel sluiten vanaf 22.00 uur.
Yves Masscho Beide lussen van de E40 vanuit Brussel naar de E17 (Antwerpen en Kortrijk) en de lus van de E17 vanuit Antwerpen naar de E40 richting Brussel sluiten vanaf 22.00 uur.
De drie lussen van de verkeerswisselaar in Zwijnaarde gaan vanaf vanavond dicht. Het wegdek op de drukke verkeersas krijgt een grondige renovatie. Het verkeer moet daardoor aan sterk verlaagde snelheid over twee versmalde rijstroken. Dat zal zeker tijdens de spits lange files veroorzaken. Het Agentschap Wegen en Verkeer vraagt automobilisten om in de mate van het mogelijke alternatieve vervoersmodi te overwegen.

In de nacht van maandag op dinsdag plaatst de aannemer signalisatie en rijbaanafscheiders. Drie lussen van de verkeerswisselaar in Zwijnaarde zijn afgesloten vanaf 22 uur: beide lussen van de E40 vanuit Brussel naar de E17 (Antwerpen en Kortrijk) en de lus van de E17 vanuit Antwerpen naar de E40 richting Brussel. Die laatste lus gaat dicht omdat auto's door de versmalde rijstroken niet veilig kunnen invoegen.

Heraanleg

Vanaf dinsdag begint de heraanleg van de E40. Alle verkeer richting kust zal via doorsteken door de middenberm naar de andere rijrichting geleid worden. Ook daar zijn twee versmalde rijstroken in elke richting. Bovendien geldt een snelheidsbeperking van 50 km/u om de veiligheid van de arbeiders te garanderen. Dat zal regelmatig files veroorzaken. 

Wegen en Verkeer wil aanrijdingen in de staart van de file voorkomen met een filedetectiesysteem. Het systeem waarschuwt weggebruikers hoe ver ze van de werf of file verwijderd zijn.

De werken duren tot 12 november. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.