Verkeersruzie met dodelijke afloop op E42: Luikenaar rijdt over uitgestapte trucker

23 oktober 2019: politie doet vaststellingen na de vondst van het lichaam.
BELGAONTHESPOT 23 oktober 2019: politie doet vaststellingen na de vondst van het lichaam.
Een Luikse vijftiger is gearresteerd en onder aanhoudingsbevel geplaatst voor doodslag op een Nederlandse vrachtwagenchauffeur.  Voorbijgangers troffen op 23 oktober op de parking van de E42 in Couthuin (provincie Luik) het levenloze lichaam van de trucker naast zijn oplegger aan. De opgepakte man (50) reed na een verkeersruzie met zijn bestelwagen over de uitgestapte chauffeur heen en vluchtte weg.

De bestuurder van de bestelwagen en de trucker reden die woensdagochtend iets na 9.00 uur in de richting van Namen. De automobilist was volgens La Meuse van oordeel dat de trucker te snel reed. Hij stak de vrachtwagen voorbij en remde opzettelijk bruusk, waardoor de trucker hetzelfde moest doen om een aanrijding te vermijden.  Het leidde tot een woordenwisseling. Beide voertuigen zetten hierna hun weg verder. Enkele minuten later nam de trucker de afslag naar het parkeerterrein en stootte daar op de bewuste bestelwagen. 

De vijftiger zat achter het stuur en zag hoe de trucker zijn cabine verliet en op de bestelbus kwam afgestapt . Hij reed over de man en vluchtte weg. Hij stierf ter plekke. Speurders konden aan de hand van bewakingscamerabeelden na dagen onderzoek de bestelwagen identificeren. De vijftiger kon vorige dinsdag thuis worden ingerekend. 

De verdachte moest gisteren voor de raadkamer verschijnen, en die heeft de invrijheidstelling onder toezicht bevolen. Het Luikse parket heeft daarop laten weten in beroep te gaan tegen de beslissing bij de Kamer van Inbeschuldigingstelling. 

Over de precieze nationaliteit van de overleden trucker bestond enige onduidelijkheid.
La Meuse spreekt van een Nederlander, terwijl het parket van Luik in een oproep tot getuigen enkele dagen na de feiten het had over een vrachtwagenchauffeur met de dubbele Duitse en Turkse nationaliteit.  Het parket spreekt nu ook van een Nederlander.

BELGAONTHESPOT9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Paul Philippaerts

  Zoiets is dan plots geen moord maar doodslag. Misschien per ongeluk over de man heengereden, ja dat kan ook nog. In die omstandigheden is het natuurlijk zaak om de dader zo snel mogelijk weer in vrijheid te stellen. Alsof er niets is gebeurd. Mag dan binnen een paar jaar voor de rechter verschijnen. Hopelijke niet zoals die moord in Maasmechelen, daar was het 10 jaar.

 • Patrizia Drowaert

  Om iemand express dood te rijden mag je beschikken, dat is crimineel gek toch.

 • GUY MAMPAEY

  Dat de veroorzaker is vrijgekomen is toch wel niet te geloven.

 • kurt ornelis

  Wat!? iemand express doodrijden en vrij?? das hier toch niet meer normaal.

 • Jeroen Van Simaeys

  Je gaat dan werken om je boterham te verdienen, dagelijkse kost voor ons, truckers. Rust zacht collega.