Verkeersdrukte verwacht op wegen naar skigebieden komende zaterdag

Het wordt vooral druk op de E411 naar de Ardennen.
Photo News Het wordt vooral druk op de E411 naar de Ardennen.
Komende zaterdag wordt veel verkeersdrukte verwacht op de wegen naar de skigebieden. Niet alleen bij ons begint de schoolvakantie, ook veel scholen in Zuid-Nederland, verschillende belangrijke Duitse en Oostenrijkse deelstaten en de Franse Alpen. Dat zegt mobiliteitsorganisaties VAB. Touring verwacht wel druk verkeer, maar ziet geen grote problemen zaterdag, maar verduidelijkt dat sneeuw of ijzel het verkeer toch nog in de war kan brengen.

In ons land wordt het vooral druk op de E411 naar de Ardennen. De Alpenregio in Frankrijk heeft volgende week ook vakantie. VAB waarschuwt dan ook voor drukte, niet alleen op de wegen naar de skipistes, maar ook op de pistes zelf. In de regio Rhône-Alpen-Auvergne verwacht Touring druk verkeer, met kans op files. Elders in Frankrijk zien ze geen problemen ontstaan.

In Duitsland zal het verkeer vooral vastlopen in het zuiden van het land, omdat de zuidelijke deelstaten in Duitsland volgende week ook vakantie hebben. In Zwitserland worden de grootste problemen verwacht in de Gotthardtunnel. Ook in Oostenrijk verwacht Touring druk verkeer. Op zondag worden geen problemen verwacht.

VAB waarschuwt wintersporters zich goed voor te bereiden en onderweg alert te zijn. Sneeuwkettingen zijn geen overbodige luxe. 's Nachts rijden wordt afgeraden, omdat dat zeker bij winterse omstandigheden extra gevaarlijk is. Bij winters weer zijn winterbanden verplicht in Duitsland, Luxemburg en Oostenrijk.
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Theo Van Hoof

    Ook de Denen en de Rheinlanders en het zuiden van Nederland zullen er naar jaarlijkse gewoonte zijn. Würzburg, München, Achelberg, Fernpass, Pfronten-Reutte, ... welbekende stau plaatsen.

  • Theo Van Hoof

    Is toch een standaard weekend voor skiverlof. Op zondag vertrekken is in 99,9% van de gevallen geen issue. Hotels en appartementen worden bijna altijd van zaterdag namiddag tot zaterdag voormiddag verhuurd. Vertrekken om 1h. Hebben dan tijd zat om ginds te geraken.