Verkeerschaos door sneeuwval en op A12 na bommelding Carré

In Willebroek is de A12 opnieuw vrijgegeven na de bommelding van eerder op de ochtend in dancing Carré. Dat zegt het Vlaams Verkeerscentrum. Omrijden via de E19 is dus niet langer nodig, al zorgt het incident wel nog voor files in beide richtingen. De A12 werd anderhalf uur lang in beide richtingen afgesloten na de bommelding, die vals bleek. De ochtendspits verloopt verder ook chaotisch door sneeuwval in het land.

De bekende dancing moest volgens de Willebroekse burgemeester Eddy Bevers (N-VA) ontruimd worden nadat de brandweer een telefonische bommelding had ontvangen. Er werd een perimeter van 200 meter ingesteld en er vond een sweeping plaats door de politie en ontmijningsdienst DOVO, maar die zou niets opgeleverd hebben. Er volgt allicht nog een onderzoek naar de identiteit van de beller.

Veertiende bommelding
De bommelding in discotheek Carré is al de veertiende in amper drie weken tijd. Zo moesten al belangrijke plaatsen als de Gentse Vlasmarkt en de Brusselse Beurs ontruimd worden, maar ook een school in Roeselare kreeg een bommelding binnen. Volgens experts hebben de valse meldingen te maken met de recente aanslagen in Parijs en de actie in Verviers. "Die hebben sommige mensen op slechte ideeën gebracht", staat er in Het Nieuwsblad te lezen.

Aerts
Photo News
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS