Verkeer rond Antwerpen strop door wegverzakking

Archiefbeeld.
UNKNOWN Archiefbeeld.
Op de snelwegen in en rond Antwerpen was het aanschuiven geblazen. Volgens het Vlaams verkeerscentrum werd de hinder veroorzaakt door een samenloop van omstandigheden: de grondverzakking op de E313 in Wommelgem, de voorbereidende werken voor de aanleg van de spitsstrook en een aantal ongevallen.

Door al die factoren stond er op de E17 een file van voor Kruibeke richting Antwerpen. Op diezelfde E17 richting Antwerpen stond er een file van een tiental kilometer door een ongeval met een voertuig met aanhangwagen in Destelbergen. De federale politie maakte melding van takelwerkzaamheden en twee versperde rijstroken. De linker- en middenrijstrook waren versperd in de richting van Antwerpen. Er stond een file vanaf Zwijnaarde tot Destelbergen op de E17. Op de E40 stond er een file vanaf Sint-Denijs-Westrem tot Zwijnaarde.

Op de E34 was het aanschuiven vanaf Melsele tot aan de grondverzakking en ook op de Antwerpse ring richting Gent was het filerijden vanaf Merksem.

Ook morgen wordt er nog zware verkeershinder verwacht. De hinder door de grondverzakking in Wommelgem zal nog zeker duren tot morgenavond, wanneer de werkzaamheden kunnen aanvatten. (belga/tma/kh/adb)