Verjaagde sans-papiers kraken school in Elsene

UNKNOWN

Zo'n 200 sans-papiers die vanochtend door de politie werden verjaagd uit een gebouw van Electrabel in Elsene, hebben deze namiddag een ruimte bezet in de gebouwen van INSAS, een hogeschool. Die is niet ver van het gebouw waar ze oorspronkelijk zaten.

Een honderdtal sans-papiers slaagde er omstreeks 15.30 uur in om binnen te dringen in het gebouw. De ordetroepen verhinderden een honderdtal anderen om binnen te gaan in de school.

Verhuizen om te slapen
Na onderhandelingen met de regionale Ecolo-afgevaardigde en de voorzitter van het Brusselse parlement, Christos Doulkeridis, heeft de politie de plaats kort voor 17.00 uur verlaten. De bezetters hebben inmiddels al aangekondigd dat ze een nieuwe plaats hebben gevonden voor de nacht.

Niet opgetogen
Volgens de Union de défense des sans-papiers (UDEP) zijn de autoriteiten van de ULB gekant tegen de bezetting van het sportcentrum van de universiteit door sans-papiers. De ULB tolereert de bezetting voorlopig wel. Of de sans-papiers uit het centrum dreigen gezet te worden, is niet duidelijk. (belga/eb)

UNKNOWN
UNKNOWN