Verhoogde subsidiëring dienstencheques verlengd tot en met 10 mei

Photo News
De Vlaamse regering heeft beslist de verhoogde subsidiëring van dienstencheques te verlengen tot en met 10 mei. Voor de prestaties vanaf 6 april is afgesproken dat een deel van de verhoogde subsidie moet gaan naar maatregelen om veilige werkomstandigheden te garanderen voor dienstenchequewerknemers. 

Zoals zoveel andere sectoren gaat ook de dienstenchequesector gebukt onder de coronacrisis. Het aantal dienstenchequeprestaties is sterk verminderd, met grote financiële gevolgen voor de dienstenchequebedrijven.

De regering besliste eerder al (op 3 april) om de subsidie voor de dienstenchequeprestaties tussen 16 maart en 19 april 2020 te verhogen met 8,64 euro per dienstencheque. De subsidie nam op die manier toe van 14,36 euro tot 23 euro. De regering heeft nu beslist om de verhoogde subsidiëring te verlengen tot en met 10 mei 2020. 

Voor de prestaties vanaf 6 april 2020 moet minstens 25 procent van de verhoging met 8,64 euro besteed worden aan de nodige maatregelen om veilige werkomstandigheden te garanderen voor dienstenchequewerknemers.
6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Martina Geluk

  Als de poetshulpen handschoenen, een masker en ontsmettingsmiddel krijgen dan pas is het veilig om weer te gaan werken ik denk dat beide kanten er zo over zullen denken. Voor zo een schandalig laag loon is het, het zeker niet waard je leven te riskeren en die van je klant ook niet.

 • Ann Janssens

  Ik werk zelf voor het poetsbureau in brasschaat En ik ben enorm tevreden wat die allemaal doen voor hun Werknemers dat heb ik nog nooit meegemaakt bij mijn andere job en ik werk nu al 21jaar en ben heel blij dat we Terug aan de slag kunnen gaan Aan alle poetshulpen We gaan ervoor

 • Sandra Gerardi

  Tis de waarheid wat hier gezegd wordt hoe gaan ze ons garanderen dat wij veilig kunnen werken wij worden gestuurd om de boel te gaan ontsmetten voor een ander ik werd gewoon op zolder gestoken om te gaan strijken dat is de realiteit aangenaam werken noemen ze dat ik krijg een spuitje met detol om alle deurklinken af te wassen maar niemand heeft mij al een paar handschoenen aangeboden hoor

 • Mirella Nicosia

  Wij gaan poetsen voor mensen te helpen wij zijn altijd klaar voor hun en nu met die corona zitten we diep in de schulden kunnen we amper nog betalingen doen is gewoon niet eerlijk .wij krijgen amper loon maar betalingen blijven komen en moeten betaald worden

 • RONNY DEKIMPE

  Zij krijgen dus het volledig bedrag wat een dienstencheque effectief kost. 25% gaat naar bescherming van de werknemer? Als dat zo is, dan mag er wel eens ernstige controle plaatsvinden of dit effectief wel zo is. Want dienstenchequebedrijven persen hun personeel uit als citroenen. Alles voor eigenbelang en laten uitschijnen dat ze om hun werknemers oprecht geven. Laat mij niet lachen.