Ga naar de mobiele website
^ Top

Verhoogd terreuralarm door release nieuwe anti-islamfilm

Binnenlandse Zaken heeft voor het hele land het terreuralarm verhoogd naar niveau 3, wat betekent dat er een ernstige dreiging is. Aanleiding is de release van een nieuwe anti-islamfilm. Dat melden de kranten Het Laatste Nieuws en De Morgen.

Binnen een week gaat 'The Innocent Prophet' in première. De Pakistaanse ex-moslim Imran Firasat, die in Spanje verblijft, hangt in de film geen fraai beeld op van de profeet Mohammed, zo blijkt uit de trailer.

Het Orgaan voor de Coördinatie en de Analyse van de Dreiging (OCAD) besloot geen risico te nemen en heeft het terreuralarm in ons land verhoogd van niveau 2 naar 3, op een schaal van 4. Het crisiscentrum van het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft intussen alle politiezones in ons land gevraagd uiterst waakzaam te zijn en uit te kijken naar de minste verdachte beweging.

Firasat deed naar eigen zeggen inspiratie op bij de anti-islamfilm 'Innocence of Muslims'. De release van die film zorgde eerder dit jaar voor gewelddadige protestacties in de moslimwereld. In Libië kwam de Amerikaanse ambassadeur om het leven. Ook in het Antwerpse Borgerhout en elders ter wereld braken toen rellen uit.

Meer over


Gesponsord

Meld een bug