Verhoging van Vlaamse zorgpremie is “onvermijdelijk"

Illustratiebeeld
ANP XTRA Illustratiebeeld
De kans is groot dat de Vlaamse zorgpremie de komende legislatuur omhoog gaat. De Vlaamse zorgkoepel Zorgnet-Icuro, die veel woonzorgcentra en andere zorginstellingen vertegenwoordigt, is vragende partij. En ook de politiek geeft schoorvoetend toe dat zo'n verhoging "wellicht onvermijdelijk" wordt. Dat schrijft De Tijd.

In een opiniestuk stelt Margot Cloet, de topvrouw van Zorgnet-Icuro, dat er vier miljard euro nodig is voor de gehandicapten- en de ouderenzorg en de delen van de geestelijke gezondheidszorg waarvoor Vlaanderen bevoegd is. "Wat betekent de Vlaamse sociale bescherming als de meest kwetsbaren onvoldoende worden beschermd of bepaalde groepen uit de boot vallen? ", vraagt ze zich af.

Volgens haar is een verhoging van de Vlaamse zorgpremie onvermijdelijk. Ze pleit ervoor die inkomensafhankelijk te maken, zodat de sterkste schouders de zwaarste lasten dragen.

De zorgpremie, een onderdeel van de Vlaamse sociale bescherming, is een
premie van 52 euro die elke Vlaming jaarlijks moet betalen.

Margot Cloet
Zorgnet-Icuro Margot Cloet83 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Patrick De pauw

  Hoeveel van dat geld gaat dan naar die bestuurders van de zorgkosten want die zijn ook betaald daarmee!en hoeveel OCMW trekkers moeten dit niet betalen?en krijgen daar ook geld van?en meestal al dievreemdelingen die hier niet werken of hebben bijgedragen krijgen ook alles

 • Peter Janssen

  En zo wordt telkens alleen de vlaming dubbel en dik gepluimd en dan nog wel door eigen politici: de vlaamse dieven, daarvoor diende onze 'meer Vlaamse autonomie zonder budget' om ons beter en legaal dúbbel te kunnen bestelen,we betalen ook al federaal via SZ voor zorg die we niet krijgen. Denk eraan in mei!

 • Danny Clabots

  Het is nooit genoeg. Bij het aantreden van de Vlaamse ploeg, verdubbelde het bedrag van de ene dag op de andere van 25€ naar 50€ pp. Nu is het weer niet genoeg. België is een bodemloos vat. Het zal nooit genoeg zijn. Dat men eens stopt met cadeaus te geven aan diegenen die nooit bijdragen. Het leefloon voor asielzoekers is verviervoudigt. Als je alles telt, mag je eigenlijk blij zijn dat je je rekeningen nog betaald krijgt.

 • Danny Gijs

  Ik ken wel enkele mensen die spijtig genoeg op de sukkel zijn, maar ik ken niemand die hiervan kan genieten. Ook heb ik elders gelezen dat migratie 7miljard kost. De linkse partijen spreken altijd over verschuiven, waar wachten ze nog op.

 • Krikke Den Toeveneer

  Ahzo ! Weeral eens het geld gaan halen bij de gewone mensen terwijl er met miljarden wordt gegooid naar multinationals en grootbanken!