Verhaal over pooiers verzonnen? Tienermeisjes na 10 dagen zwaar gedrogeerd aangetroffen in Antwerpen

thinkstock
Het lijkt erop dat twee meisjes, die na 10 dagen compleet verdoofd werden aangetroffen op 80 kilometer van huis, tegenover hun ouders een verhaal over tienerpooierschap hebben verzonnen om hun afwezigheid te verklaren. Het parket zegt geen onderzoek te voeren naar de omstandigheden waarin de meisjes verkeerden tijdens hun verblijf in het Antwerpse.  "Er zijn geen elementen die wijzen op een misdrijf door een derde of derden", klinkt het in een mededeling.

Het Antwerps parket bevestigt dat twee minderjarige Oost-Vlaamse meisjes die sinds 26 augustus verdwenen waren, in de nacht van 4 op 5 september in Antwerpen werden gevonden. Maar er loopt geen onderzoek naar de omstandigheden waarin de meisjes zich op dat moment bevonden: volgens het parket zijn er geen aanwijzingen waren dat er misdrijven werden gepleegd op de meisjes.

In enkele kranten werd vandaag geopperd dat de twee meisjes, 13 en 15 jaar oud, het slachtoffer waren geworden van tienerpooiers. Een van de ouderparen verklaarde dat hun dochter achteraf gezegd had dat "ze niet huiswaarts kon, geen eten kreeg en dingen moest doen die ze niet wilde doen". Het parket lijkt die theorie dus tegen te spreken, maar gaat niet in op de details van de zaak in het belang van de meisjes en omwille van hun privacy.

Zoektocht in alle discretie

De verdwijning werd onmiddellijk ernstig genomen, zegt de Oudenaardse afdeling van het parket Oost-Vlaanderen. "Alle middelen werden ingezet", zegt woordvoerster Eva Brantegem. "De cel Vermiste Personen en Child Focus werden ingeschakeld. Alle mensen die konden verhoord worden, zijn verhoord, en er is telefonie-onderzoek gebeurd."

In alle discretie gingen politie, gerecht en Child Focus de voorbije tien dagen over het hele land op zoek naar de meisjes. En die discrete aanpak was niet toevallig. Rond de jaarwisseling zouden de twee al eens in aanraking zijn gekomen met tienerpooiers. De ouders dienden toen klacht in bij de politie.

"We weten niet wat onze dochter heeft moeten doorstaan", zei de moeder van een van de meisjes vandaag in Het Nieuwsblad. "Ze zei dat ze niet naar huis mocht, niks te eten kreeg en dingen moest doen die ze niet wilde. Onze dochter zei dat ze heel bang was geweest".

Een van de meisjes was al eens van huis weggelopen en er was sprake van drugsmisbruik, maar dat kan het parket niet bevestigen. Over het verhaal van de "loverboys" verwijst het parket Oost-Vlaanderen door naar het parket van Antwerpen. De parketten geven geen verdere details omdat het om minderjarigen gaat.
27 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • stijn rogiers

  Nog 3 jaar en tis toch zover

 • pieter bossuyt

  @sabine, domme opmerking van u, er lopen indd vele marginalen rond die geen deftige opvoeding geven maar om zo kort door de bocht te gaan vind ik wel makkelijk om op de ouderd te steken als je de situatie niet kent, ik kende iemand in mijn jeugd die misdienaar was en wel een goede opvoeding (te goed) had gekregen maar later ook door slechte kameraden in drugsmilieu is geraakt en iemand vermoord heeft. Oordeel niet voor u de hele situatie kent!!

 • Anita Merckx

  Het is niet de eerste maal dat jonge meisjes weglopen en dan een verhaal verzinnen om thuis niet onder de voeten te krijgen.nadenken over de gevolgen doen ze niet

 • freddy terweirs

  Gewoon seponeren is voor het gerecht het gemakkelijkst en voor hen het minst risicovol.

 • Philippe De Meyer

  Het lag in eerste instantie toch weer aan de politie hoor... Hadden die dat van in het begin serieus genomen was dat niet gebeurd, las ik nog... Wel ik begrijp nu waarom hoor!