Verguisde schooldirecteur meldt zich afwezig: alle personeelsleden gaan weer aan de slag

De leerkrachten van deze school willen niet dat directeur Thiéry Tachel terugkomt.
RV / Google Maps De leerkrachten van deze school willen niet dat directeur Thiéry Tachel terugkomt.
De rust lijkt weergekeerd in Cervo Go De Panne, waar eerder deze week alle 18 personeelsleden zich ziek meldden. De terugkeer van directeur Thiéry Tachel was een doorn in het oog van het personeel, maar die heeft zich nu afwezig gemeld. Hij neemt zijn functie in de school dus voorlopig niet op. Evelyne De Spriet vervult haar taak nu als waarnemend directeur en alle personeelsleden zijn weer aan de slag. 

Thiéry Tachel liet ons telefonisch weten geen commentaar te willen geven. “Dat wil echter niet zeggen dat ik akkoord ga met alles wat de voorbije dagen is gezegd of gedaan.” 

Véronique De Merlier, algemeen directeur van de scholengroep Westhoek, waaronder het volwassenenonderwijs Cervo Go valt, is vooral opgelucht dat de rust is teruggekeerd. “Begin deze week meldden de achttien administratieve krachten zich collectief ziek, nadat ze wisten dat de heer Tachel zijn vastbenoemde directeursfunctie weer zou opnemen. Maandag kan het schooljaar voor het volwassenenonderwijs normaal starten. Hoe het nu verder moet, zien we in de toekomst wel.” 

Thiéry Tachel was van 2010 tot 2014 directeur van Cervo Go De Panne en kreeg daarna het mandaat van algemeen directeur van de scholengroep Westhoek. Hij verhuisde naar Limburg, maar daar liep de samenwerking met de scholengroep Midden-Limburg, waarvan hij algemeen directeur was, spaak. Hij wilde zijn vastbenoemd ambt van directeur van Cervo Go weer opnemen, maar het personeel was niet akkoord. Een medewerker getuigde anoniem over een beleid van roepen, schelden en vriendjespolitiek. Thiéry Tachel zelf omschreef de aantijgingen via zijn raadsman als karaktermoord.
23 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Gerhard VAN NIEUWENHOVE

  In de prive wordt je via het evaluatie systeem netjes naar de uitgang geduwd ! Je chef evalueren kan soms de doodsteek betekenen ... Of niet , en dikwijls worden duurbetaalde experts voor zulke praktijken ingehuurd ?

 • stefan crama

  Misbruik van je benoeming zou onmiddellijk ontslag tot gevolg moeten hebben.

 • Roland Vanlerberghe

  Allemaal de schuld van een statuut van vaste benoeming waarin men gebeiteld zit, bij een reguliere evaluatie haalt hij een onvoldoende en zou hij normaliter bij herhaling ontslag moeten krijgen, door zijn vaste benoeming kan hij zich bijna alles permitteren en dat weet hij duivels goed.

 • Hilde Peeters

  In een andere arbeidssector krijg je je ontslag stop met die benoemingen en laat de juiste mensen kans hebben op deze jobs. Ik ken er die in een keer job moesten afgeven omdat zo'n uitgebluste pipo terug kwam in hun school.

 • Filiep Lapeire

  Mooi afwezig gemeld Die andere 18 voor de arbeidsrechtbank valsheid in geschrifte door de arts onder druk van de patiënt. ( Dat word dan een voorbeeld functie genoemd)