Verdwijningszaak Kalmthout: "Geen materiële bewijzen tegen echtgenoot"

Michiel S. uit Kalmthout, die achter de tralies zit op verdenking van doodslag op zijn vermiste echtgenote Monika Gyere (47), heeft beroep aangetekend tegen de beslissing van de raadkamer om zijn aanhouding te verlengen. Hij ontkent formeel dat hij iets met haar verdwijning te maken heeft. De politie kamt al sinds maandag de villatuin van het echtpaar aan de Minnedreef uit op zoek naar sporen van de vermiste vrouw.

De man verschijnt op 13 juli voor de kamer van inbeschuldigingstelling en zijn advocaat zal daar om de vrijlating van zijn cliënt vragen. Hij werd op 23 juni aangehouden nadat er tegenstrijdigheden in zijn verklaringen werden vastgesteld. "Als je 12 uur per dag ondervraagd wordt, dan kan het gebeuren dat je hier en daar eens iets anders zegt, maar het gaat mijns inziens over details die niet van belang zijn", aldus meester Bart De Schrijver.

Volgens de advocaat zijn er geen materiële bewijzen tegen Michiel S. Een uitgebreid sporenonderzoek in de woning leverde niets op. "Ik heb sterk de indruk dat men het spoor bijster is en dat hij werd aangehouden om de druk op de ketel te verhogen in de hoop om zo tot een bekentenis te komen. Als er bezwarende elementen waren, dan had men hem al veel eerder aangehouden."

Tandarts
Zijn echtgenote had op 8 maart een dag vrij genomen om naar haar tandarts in Nederland te gaan, maar daar kwam ze nooit opdagen. Op 12 maart werd haar rode BMW aan de Waagnatie in Antwerpen teruggevonden. Van de vrouw ontbreekt sindsdien elk spoor. Er waren huwelijksproblemen, maar die waren volgens meester De Schrijver niet van die aard om tot "een dramatische escalatie" te leiden. (belga/ypu)