Verdwenen oud-topbasketter dood teruggevonden

Johan Geleyns, de oud-topbasketter die sinds maandag verdwenen was, is dood teruggevonden. De 43-jarige Geleyns was maandag uit zijn woning in het Vlaams-Brabantse Herent te voet vertrokken en niet meer teruggekeerd. Vanavond zou zijn levenloze lichaam gevonden zijn maar in welke omstandigheden dat precies gebeurd is, is nog niet duidelijk. Het Leuvense parket vermoedt dat Geleyns zelfmoord gepleegd heeft, maar sluit niets uit.

Greppel
"Het lichaam lag in een veld aan het einde van een doodlopende zijstraat van de Wijgmaalsesteenweg", zegt Patrick Vits, woordvoerder van het Leuvense parket. "Kennissen van zijn echtgenote waren de buurt nog eens aan het doorzoeken en hebben het lichaam in een greppel gevonden."

Zelfmoord?
Over de doodsoorzaak bestaat nog geen duidelijkheid. "Het lichaam vertoont verwondingen maar hoe die precies veroorzaakt zijn, kon nog niet achterhaald worden", gaat parketwoordvoerder Vits verder. "De verwondingen kunnen wijzen op zelfmoord maar kunnen ook door een derde zijn aangebracht." Een autopsie moet meer duidelijkheid scheppen.

Eerste klasse
Geleyns was jarenlang speler van basketclubs Aarschot en Leuven in eerste klasse. Later was hij ook actief bij Saint-Louis Luik en Wilsele. Zijn specialiteit waren driepunters. Na zijn spelercarrière was hij eerst assistent-coach bij de Leuvense basketploeg en trainde hij Diest en Zolder.

Canada
In het voorjaar van 2008 gaf hij die positie op en stapte hij ook op bij KBC-verzekeringen. Hij vertrok met zijn gezin naar Canada omdat zijn partner daar een interessante job had aangeboden gekregen. Korte tijd nadien keerde Geleyns evenwel alleen naar België terug. (belga/gb)

UNKNOWN