Verdubbel je verlof: zo tover je 29 vakantiedagen om in 65 vrije dagen

.
iStock .
Het vraagt wat puzzel- en rekenwerk, maar wie zijn vakantiedagen voor 2019 zorgvuldig plant rond feestdagen, kan die op magische wijze meer dan verdubbeld zien. Al is daar in de praktijk wel heel veel goede wil van de werkgever bij nodig, nuanceert Geert Vermeir van SD Worx. 

Gemiddeld heeft de Belg 29 vakantiedagen, extraatjes zoals anciënniteit en ADV-dagen meegerekend. Maar wie de jaarkalender van 2019 er in detail bij neemt, kan daar in principe 65 vrije dagen van maken. Het eerste voordeel valt te rapen in april 2019.

Je hebt 28% van dit artikel gelezen
70 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Nathalie Bogaert

  Bij veel bedienden zijn er adv dagen en dan kom je op 32 dagen vakantie maar die 12 dagen heb je wel gewerkt. Want je werkt 40u maar word maar 38 betaald. Alle andere meeruren. Als je dan weet dat ik nog 2 anciënniteitsdagen heb kan het gemiddelde snel op 27 dagen staan. Dus sommigen zouden beter eens nadenken voor ze een reactie schrijven.

 • Brenden-lee Elen

  Ik ken genoeg mensen die meer as 150 per jaar vrij hebben, blijkbaar beetje comedie spelen bij een dokter is genoeg

 • Tina Colpaert

  Ik heb al heel mijn leven maar 20d zoals de meerderheid vd gewone belgen en daarvan worden er nog afgenomen voor collectieve sluiting en overdragen mag niet!

 • Walter Corneel

  29 vakantiedagen ?? De eerste keer in 43 werkjaren dat ik daarvan hoor nooit meer dan 20 dagen gekregen

 • anne marie cuypers

  Ikke,ikke,ikke...dat wordt toch overlegd met de collega's zodat iedereen kansen krijgt om een verlengd weekend te hebben.....wat een egoïsme!in ons bedrijf kan dat niet voor één persoon alleen!