Exclusief voor abonnees

Verdubbel je verlof in 2019: zo tover je 29 vakantiedagen om in 65 vrije dagen

.
iStock .
Het vraagt wat puzzel- en rekenwerk, maar wie zijn vakantiedagen voor 2019 zorgvuldig plant rond feestdagen, kan die op magische wijze meer dan verdubbeld zien. Al is daar in de praktijk wel heel veel goede wil van de werkgever bij nodig, nuanceert Geert Vermeir van SD Worx. 

Gemiddeld heeft de Belg 29 vakantiedagen, extraatjes zoals anciënniteit en ADV-dagen meegerekend. Maar wie de jaarkalender van 2019 er in detail bij neemt, kan daar in principe 65 vrije dagen van maken. Het eerste voordeel valt te rapen in april 2019.

Je hebt 28% van dit artikel gelezen
83 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Verstappen Martine

  Ik kan nooit verlof nemen wanneer ik wil. De firma is gewoon gesloten met Kerstmis 2 weken en in juli 3 weken.

 • Karel Oeyen

  Ik probeer dit zo altijd te doen want ik werk ook in het weekend. En wij mogen niet klagen hoor... in HK maar 10 dagen verlof dus die zetten hun verlof gekoppeld aan feestdagen en weekends. Mijn zoon woont en werkt daar.

 • Mario Roman

  Dikke zever, want de weekenden heb je sowieso verlof. Hoe je het berekent of niet, je komt altijd op hetzelfde neer qua vakantie. Dit is gewoon een samenvoegen met weekenden

 • Peeters Freddy

  Uiteindelijk zal de werkgever beslissen wanneer je op verlof kan gaan. Als de dagen maar genomen zijn tegen eind van het jaar.

 • Inge Van Thillo

  Hoe onozel. Die dagen heb je allemaal zowieso, alleen meer verdeeld.