Verdronken carnavalist Aalst: parket sluit kwaad opzet uit

Het lichaam van Daniel Bosmans werd gisteren  rond 12.10 uur aangetroffen in de Dender ter hoogte van de Zwartehoekbrug.
Photonews Het lichaam van Daniel Bosmans werd gisteren rond 12.10 uur aangetroffen in de Dender ter hoogte van de Zwartehoekbrug.
De dood van de 43-jarige carnavalist Daniel Bosmans van wie het lichaam maandagmiddag in de Dender in Aalst werd aangetroffen, is niet het resultaat van kwaad opzet of van de tussenkomst van derden. Dat werd vernomen bij de Dendermondse afdeling van het parket Oost-Vlaanderen, dat verder geen details geeft.

De politie kreeg maandag om 5.21 uur een oproep dat er een persoon in het water was gevallen. De hulpdiensten waren een zoekactie gestart en de brandweer zette een duikploeg en sonarboten in. Rond 12.10 uur hadden de hulpdiensten een lichaam aangetroffen ter hoogte van de Zwartehoekbrug. Het ging om de vermiste carnavalist uit Halle.

De omstandigheden van het overlijden worden nog onderzocht, maar er is geen sprake van kwaad opzet of de tussenkomst van derden. Hoe Bosmans die een vrouw en tienerdochter achterlaat,  in het water terechtkwam, blijft onduidelijk. Het parket geeft geen verdere details over het onderzoek of over de resultaten van de wetsdokter. 

Het is sinds 2005 de achtste keer dat er met Aalst Carnaval een persoon in de Dender belandt. Dit liep drie keer dodelijk af.

LEES OOK: "Hek langs de Dender? Onhaalbaar"

De dochter van slachtoffer Daniel Bosmans eerde haar vader via Facebook:

RV1 reactie

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


  • Paul Wauters

    Met vier kilometer afsluiting kunnen ieder jaar mensenlevens gered worden in Aalst maar de hamvraag is , wat is een mensenleven waard , als het van de overheid afhangt ?