Verdeeldheid binnen cdH over oppositiekuur: Kamerlid pleit voor “deelname aan klimaatregering”

Na oud-Waals parlementslid Benoît Drèze pleit nu ook het Luxemburgse kamerlid Josy Arens in cdH er onomwonden voor dat het cdH moet afzien van de oppositie en moet "deelnemen aan een klimaatregering".

"Ik ben lid van een politieke partij en een politieke partij moet haar verantwoordelijkheid nemen. Ik hoor bij diegenen die geijverd hebben voor een zeer sterk milieubeleid. Dus ik vind dat mijn partij erbij moet zijn als er zich mooie programma's ontwikkelen", stelt Arens. Voor hem is het duidelijk dat het cdH moet deelnemen aan een regering met een stevig klimaatprogramma. "Dat is wat de kiezers me gevraagd hebben te verdedigen.”

CdH-voorzitter Maxime Prévot verdedigt in La Libre zijn standpunt: "Ik voel de nood niet om de partijlijn te verdedigen telkens iemand daar in de pers kritiek op heeft. Ons standpunt blijft ongewijzigd." Het cdH zal met andere woorden op alle beleidsniveaus op de oppositiebanken plaatsnemen. De idee van een Waalse olijfboomcoalitie kan voor de krant dus in de prullenmand.
8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • gina duribreux

  zakkenvullen ze zijn nooit geleerd dit is wel duidelijk kiezers heeft gesproken en zijn kiezen voor buit er zal geen volgende keer meer komen

 • Nancy Verhoeven

  De boete van Europa voor het niet behalen van de klimaatnormen zal gigantisch zijn en dat zal de bevolking tenslotte toch moesten ophoesten.

 • vandekempen bart

  een klimaatregering staat synoniem voor een belastingregering. en belastingen worden in dit nepland voor 75% betaald door Vlaanderen. vandaar de waalse druk om een groenrode franstalig gedomineerde regering te vormen.

 • etienne vijverman

  heimwee naar de postjes .....natuurlijk

 • Kathleen Anthierens

  milieuregering hij bedoelt zakken vullen regering uit de portemonnee van de werkmens.