Verdachten van overval op supermarkt in Mol aangehouden

Na een wilde achtervolging belandde de auto van de daders in de gracht.
Vanderveken Na een wilde achtervolging belandde de auto van de daders in de gracht.
De twee gearresteerde verdachten van een gewapende overval op een supermarkt in Mol zijn vandaag door de onderzoeksrechter in Turnhout aangehouden. Dat meldt de Turnhoutse afdeling van het parket van Antwerpen. Het gaat om een 48-jarige Nederlandse vrouw en een 35-jarige Belgische man. Ze komen ook in aanmerking voor een soortgelijke overval op een filiaal van dezelfde keten (Tecno) in Dessel een maand geleden.

De overval maandag gebeurde omstreeks 15 uur aan Ginderbuiten in Mol. Een vrouw eiste -met een vuurwapen in de hand- de inhoud van de kassa op en stapte vervolgens een wagen in waarin een man op haar zat te wachten. De politie kreeg een signalement door van het voertuig en een patrouille merkte even later een wagen op die aan de beschrijving voldeed. Er ontstond een achtervolging, waarbij de vluchtende wagen in buurgemeente Balen in een gracht belandde. De inzittenden gingen er te voet vandoor.

De politie van de zone Balen-Dessel-Mol zette meteen een klopjacht op poten, gesteund door korpsen uit de omgeving, speurhonden en een helikopter. Daarbij kon één verdachte, een vrouw, worden ingerekend. Enige tijd later werd de actie gestaakt, maar bleven er wel nog enkele politiewagens in de buurt patrouilleren. Uiteindelijk kwam de tweede verdachte uit zijn tijdelijke schuilplaats gekropen. Hij deed zich nog voor als jogger, maar de politie zag voldoende redenen om hem op te pakken. Er werd ook een som geld in beslag genomen, mogelijk een deel van de buit.