Verdachten opgepakt in zaak Van der Burg

De 31-jarige Tommie van der Burg die in de nacht van 12 op 13 april vorig jaar werd doodgeschoten bij het Van der Valk-hotel in Eindhoven.
politie.nl De 31-jarige Tommie van der Burg die in de nacht van 12 op 13 april vorig jaar werd doodgeschoten bij het Van der Valk-hotel in Eindhoven.
De Nederlandse politie heeft een 44-jarige man en een 37-jarige vrouw uit Eindhoven aangehouden. De twee worden verdacht van betrokkenheid bij de moord op de 31-jarige Tommie van der Burg die in de nacht van 12 op 13 april vorig jaar werd doodgeschoten bij het Van der Valk-hotel in Eindhoven.

Vorige maand liet de politie al weten uit te gaan van twee verdachten in deze zaak: de schutter en iemand die Van der Burg in de gaten hield om de schutter in te lichten. In april is ook een zwarte BMW in beslag genomen die mogelijk zou zijn gebruikt bij de liquidatie. Voor de gouden tip is een beloning van 15.000 euro uitgeloofd.

In verband met de aanhoudingen doorzoekt de politie vandaag twee bedrijfspanden in Best en een bedrijf in Eindhoven. De politie krijgt assistentie van medewerkers van Defensie, die onder meer gespecialiseerd zijn in het zoeken naar verborgen ruimtes.
    
Ook worden twee woningen in Eindhoven en een woning in het Belgische Weelde doorzocht. Daar verbleef de 44-jarige verdachte vaak. Volgens het Eindhovens Dagblad steekt de Belgische politie een handje toe bij de huiszoeking in Weelde.

De Nederlandse recherche houdt er sterk rekening mee dat er mensen zijn die essentiële informatie over de moordzaak hebben, maar dat om persoonlijke redenen niet durven te melden. "Het kan zijn dat de nieuwe ontwikkelingen in het onderzoek daar verandering in brengen", aldus de politie.

Van der Burg zou actief zijn geweest in de xtc-handel.