Verdachten drievoudige moord in Wemmel opgepakt

Michel De Vleeschouwer, zijn vrouw Françoise en hun zoon Nicolas werden vermoord bij de brutale homejacking
BELGA Michel De Vleeschouwer, zijn vrouw Françoise en hun zoon Nicolas werden vermoord bij de brutale homejacking
In de Franse hoofdstad Parijs zijn vandaag twee mannen opgepakt die verdacht worden van de drievoudige roofmoord op een gezin in het Brabantdal in Wemmel op 14 november. Dat meldt het Brusselse parket. Over de identiteit van de verdachten of de omstandigheden van hun arrestatie wordt voorlopig geen verdere commentaar gegeven. Dat zal pas morgen gebeuren op een persconferentie om 11.00 uur in het Portalisgebouw.

De drie slachtoffers van de roofmoord waren advocaat Michel De Vleeschouwer (57), zijn echtgenote Françoise Grumbers (48) en hun zoon Nicolas (21). Nicolas' verloofde Ebrue (22) raakte zwaargewond. Alle slachtoffer kregen één of meer kogels in het hoofd. Vermoedelijk werden ze het slachtoffer van twee of drie mannen die zich uitgaven als mogelijke kopers van de BMW die Nicolas te koop had gesteld. Nadat ze hun slachtoffers hadden neergeschoten, gingen de daders ervan door met de twee Mercedessen van de ouders.
 
De dag na de feiten, maandag 15 november, werd in het Groothertogdom Luxemburg al een eerste verdachte opgepakt. Het ging om een Belg van Congolese origine die op weg was naar Frankrijk met één van de gestolen Mercedessen. Volgens zijn eigen verklaringen had de man niets te maken met de roofmoord zelf. Het Brusselse gerecht vraagt zijn uitlevering.
 
De Belgische onderzoekers gaan trouwens voor enkele dagen naar Luxemburg om kennis te nemen van het Luxemburgse luik van het dossier rond de drievoudige moord, zo werd vandaag ook vernomen van het Brusselse parket.

Sporen gevonden op plaats delict
Op de plaats van de drievoudige roofmoord in Wemmel zijn sporen gevonden van de twee verdachten in Parijs zijn opgepakt. Dat zegt Xavier Magnée, advocaat van de familie van de slachtoffers.

De twee mensen die in de Franse hoofdstad gearresteerd werden, zijn van origine van Sub-Sahara-Afrika en hebben de Belgische nationaliteit, aldus nog Xavier Magnée.

De advocaat heeft zich burgerlijke partij gesteld op vraag van de zus van Françoise Grumbers, een van de drie slachtoffers. (belga/ka)