Verdachte xtc-dode vrij onder voorwaarden

vtmnieuws.be
De Gentse kamer van inbeschuldigingstelling heeft in de zaak van de overdosis bij een 16-jarige jongen, een verdachte vrijgelaten onder voorwaarden. Het slachtoffer kwam eind april in Oostende door een overdosis xtc om het leven. David L. zat bijna 8 maanden in voorhechtenis.

De 16-jarige Bjarn Dewulf werd in de nacht van 26 op 27 april onwel in de Oostendse discotheek The Oh!. Uit de autopsie bleek dat de Waregemnaar bezweken was aan een overdosis xtc. Tijdens het onderzoek werden gevaarlijke xtc-pillen in de vorm van dominosteentjes teruggevonden.

Al snel kwamen twee Bruggelingen in het vizier van de speurders. Jordy N. (19) bekende dat hij het slachtoffer in contact bracht met een dealer. Na een maand voorhechtenis mocht hij de gevangenis al onder voorwaarden verlaten. N. zou het slachtoffer doorverwezen hebben naar dealer David L. (26). De verdachte bleef lang elke betrokkenheid ontkennen, maar ging uiteindelijk toch door de knieën.

De KI bevestigde wel de aanhouding van een 20-jarige Maldegemnaar. Wesley D.W. wordt verdacht van een rol als leverancier. Het onderzoek naar de dood van Bjarn Dewulf is ondertussen zo goed als afgerond. De zaak kan binnenkort naar de correctionele rechtbank doorverwezen worden.