Verdachte vluchtmisdrijf opgepakt: Lanakenaar (24) opgeschept door voertuig voor ogen van zijn vader

VTM NIEUWS
De lokale politie Lanaken-Maasmechelen heeft een verdachte opgepakt voor het ongeval met vluchtmisdrijf in Lanaken. Daarbij raakte een supporter van KRC Genk zwaargewond. De opgepakte verdachte is een 33-jarige man uit Lanaken.

Afgelopen nacht was een 24-jarige man uit Lanaken samen met zijn vader op de terugweg van de bekerfinale. Na terugkomst van de bus aan een horeczaak in de Steegstraat waren beiden te voet op weg naar huis toen de zoon ter hoogte van de Pannestraat werd opgeschept door een voertuig. De dader pleegde vluchtmisdrijf.

De feiten speelden zich af rond 2.50 uur. Het voertuig reed de man langs achter aan. Het slachtoffer werd opgeschept en viel daarna van de wagen. De bestuurder nam de vlucht. 

De tweede voetganger, de vader van het slachtoffer, zag het allemaal gebeuren en kon de hulpdiensten verwittigen. Het slachtoffer werd zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis en ligt momenteel op intensieve zorgen. Zijn toestand is niet levensbedreigend. 

De lokale politie startte een onderzoek en maakte zondagavond bekend dat een 33-jarige man uit Lanaken als verdachte is opgepakt. Morgen wordt meer informatie bekendgemaakt over de stand van het onderzoek. Het parket van Limburg zal beslissen wat er met de verdachte gaat gebeuren.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.