Verdachte van vreselijke metroaanval in Brussel al vrij

De jeugdrechter heeft de verdachte van de brutale agressie tegenover een Bulgaar in de Brusselse metro na amper 84 dagen vrijgelaten, meldt Het Nieuwsblad.

De aanval op Ruben Tyulekov (22) op nieuwjaarsnacht in het metrostation Naamsepoort raakte bekend door de schokkende videobeelden die de Brusselse spoorwegpolitie verspreidde. Daarop was te zien hoe een groepje jongeren de Bulgaarse student bedreigde, aftuigde en vervolgens gewoon over de reling gooide. Meters lager kwam hij op de sporen terecht en werd hij voor dood achtergelaten.
 
Niet langer vervolgd
Twee maanden later werd een verdachte opgepakt. Nog geen drie maanden later is de minderjarige agressieveling, van wie enkel geweten is dat hij jonger is dan 16, op vrije voeten. "De jeugdrechter liet hem in een instelling in Kasteelbrakel plaatsen. In mei besliste hij echter dat de jongeman vrij mocht onder voorwaarden. Sindsdien wordt hij begeleid door een justitieassistent", zegt Jean-Marc Meilleur van het Brusselse parket.
 
De jongeman wordt niet langer vervolgd. Op de beelden zijn nog andere verdachten te zien, maar die konden nog niet opgespoord worden. (belga/tw)