Verdachte van schietpartij in Herne aangehouden

Mozkito
De verdachte van de schietpartij in het Vlaams-Brabantse Herne is door de onderzoeksrechter aangehouden wegens poging tot doodslag. Dat heeft het parket van Halle-Vilvoorde gemeld. De 29-jarige man had gisteren in zijn woning twee bezoekers neergeschoten. 

De schietpartij vond zaterdag omstreeks 01.45 uur plaats in een woning in de Manhovestraat in Herne. Het was er tot een confrontatie gekomen tussen de bewoner en vijf bezoekers, van wie aanvankelijk werd gedacht dat het om overvallers ging. Op grond van verklaringen en conclusies van de deskundigen werd de 29-jarige bewoner als enige verdachte beschouwd.

De vijf andere mannen, tussen 21 en 29 jaar oud en afkomstig uit Edingen en Lessines, waren op vraag van de verdachte naar Herne gekomen. Dat gebeurde in het kader van een discussie tussen de verdachte en een van de bezoekers over een geld- of vrouwenkwestie. Toen de vijf mannen ter plaatse kwamen, heeft de bewoner onmiddellijk het vuur geopend.

Een 29-jarige man uit Edingen werd viermaal geraakt, onder meer in de buik en het linkerbeen. Een 22-jarige man, eveneens uit Edingen, werd eenmaal getroffen in de buik. Beide slachtoffers zijn buiten levensgevaar.

Mozkito
Mozkito2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Paul Corvair

    Schietpartijen, massaverkrachting, afrekeningen en noem maar op. Het gaat hier van kwaad naar erg.

  • VIVIANE bastenie

    Zoals ik al eerder zei wij zijn het Chicago van Europa geworden met dank aan de politieke correcte lafaards,elke dag word er geschoten en neergestoken ,en de rechters en vooral de advocaten lache in hun vuistje,dat is allemaal geld in hun pocket.Zo lang het nog geen verkiezingen zijn trekt de regering zich niks aan van hun bevolking en vlak er voor komen ze huichelen op markten en zo voor en loze beloftes doen,weg met deze regering en geeft het VB een eerlijke kans.t