Verdachte van roofmoord op zeventiger blijft aangehouden

PHOTO_NEWS
J.H., de verdachte van de roofmoord op de Brusselse zeventiger Jean Schmerber, blijft nog minstens een maand in de cel. Dat heeft de Brusselse raadkamer beslist, zo meldt het Brusselse parket.

Jean Schmerber werd op donderdag 21 mei als vermist opgegeven. De Brusselse lokale politie en de Cel Vermiste Personen openden onmiddellijk een onderzoek en dat leidde vorige week dinsdag naar een jonge veertiger, J.H. Toen de politie bij de man binnenviel, bekende die direct dat Jean Schmerber overleden was en dat hij het lichaam in de omgeving van Seneffe in het water had gegooid.

Daar werd het lichaam nog diezelfde dinsdagavond uit het water gehaald. De eerste vaststellingen wezen op een gewelddadig overlijden maar een autopsie zal meer duidelijkheid moeten brengen over de juiste doodsoorzaak.

Nog dinsdagnacht werd verdachte J.H. verhoord door de lokale recherche van de lokale politie Brussel Hoofdstad/Elsene. In zijn verhoor beweerde die dat hij bij Jean Schmerber was binnengedrongen en het slachtoffer gekneveld had terwijl hij het appartement van het slachtoffer doorzocht. Toen hij bij het slachtoffer terugkeerde, zou hij vastgesteld hebben dat de man overleden was. De man werd daarop door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsbevel geplaatst en in verdenking gesteld voor roofmoord.

Over de juiste omstandigheden waarin de feiten plaatsvonden, bestaat nog heel wat onduidelijkheid maar speurders vermoedden dat J.H. afgekomen is op het appartement dat het slachtoffer te huur had gesteld en daarvan geprofiteerd heeft om de bejaarde man te beroven.