Verdachte van moord op Sofie Muylle hangt aan leugendetector, maar moet rechter daar rekening mee houden?

Alexandru C., die verdacht wordt van de moord op Sofie Muylle.
RV Alexandru C., die verdacht wordt van de moord op Sofie Muylle.
In de zaak van de moord op Sofie Muylle heeft de 23-jarige Roemeense verdachte in Brussel een test met de leugendetector ondergaan. Het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge wil niets kwijt over de inhoud van de polygraaftest. Alexandru C. ontkent dat hij de jonge vrouw om het leven bracht.

De test met de leugendetector duurde de hele dag. Alexandru C. had er zelf om gevraagd omdat hij wil bewijzen dat hij onschuldig is. Over het verloop en de resultaten van de polygraaftest is momenteel nog niets bekend. De Roemeen verschijnt op 3 oktober opnieuw voor de Brugse raadkamer.

Zo'n test wordt jaarlijks ongeveer 500 keer toegepast, vooral in zeden- en moordzaken. Het resultaat kan een hulpmiddel zijn voor de rechter, maar hij is niet verplicht om er ook rekening mee te houden.

Het lichaam van het slachtoffer werd op zondag 22 januari om 12.20 uur aangetroffen op het strand van Knokke, onder een terras ter hoogte van de Zeedijk nummer 671. De autopsie bracht aan het licht dat Sofie Muylle in de loop van de nacht met geweld om het leven was gebracht. Voorlopig blijft het onduidelijk wat haar precies overkomen is tijdens een avondje uit met haar vriend.

Op maandag 26 juni werd Alexandru C. in Roemenië opgepakt in het kader van een Europees aanhoudingsbevel. In de maanden voor en na de moord verbleef hij alleszins in Knokke-Heist. Op camerabeelden was te zien hoe de man met de blauwe jas na de feiten urenlang bleef rondhangen in de buurt van het lichaam. Zijn DNA werd ook teruggevonden op het lichaam van het slachtoffer.
3 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


  • Andre DM

    Waarom was die opeens spoorloos , dat zal wel een reden gehad hebben

  • Becky

    Dat ze hem maar niet loslaten!

  • Micha De Vlieg

    Ik zie die zowiezo in de bak gaan.......