Ga naar de mobiele website
^ Top

Verdachte van moord op ex-vriendin (18) en haar grootouders opgepakt in Delhaize Oostende

Facebook/Bart Boterman
De verdachte van de driedubbele moord in Moere is opgepakt. Dat heeft het parket van Brugge iets na 19 uur bekend gemaakt. "Ik kan formeel bevestigen dat hij gearresteerd werd in Oostende. De feiten werden gekwalificeerd als moord ten nadele van een jongedame van 18 jaar en haar grootvader en grootmoeder", aldus de procureur.

De arrestatie gebeurde in de Delhaize aan het Mercatordok. Het waren attente medewerkers en de security die de politie verwittigden.

De man verspreidde op 22 juli een afscheidsvideo op Facebook en Youtube. Daarin kondigt Alexander D. (25) aan zelfmoord te zullen plegen. In de video spreekt de man in het Engels en maakt hij duidelijk dat er voor hem niets meer rest om voor te leven. Hij spreekt zijn moeder, zus en beste vriend aan, excuseert zich voor wat komen zou en neemt afscheid. Daarna spreekt hij zijn ex-vriendin rechtstreeks aan.

"Mijn vrouw... Ik noem je nog steeds zo en dat kan me niet schelen. Ik hou van je. Je zal altijd in mijn hart zitten en ik zal altijd over je waken. Ook al weet ik dat je dat niet wil. Sorry dat ik je pijn heb gedaan. Het was de grootste fout in mijn leven. Ik heb mijn eigen kans om een familie te starten vergald. Ik zou terug naar die ene dag willen en de tijd terugdraaien. Wat als ik niet uit die deur was gewandeld en niet ging werken toen? Als ik was gebleven en de problemen zou hebben uitgepraat met je, zat je hier misschien bij me en was ik gelukkig. Dan zou dit allemaal niet gebeuren", klinkt het.

"Maar ik vertelde je dat je maar moest vertrekken als je me niet meer graag zag. Je zei dat je zou blijven omdat je van me hield. Maar toen ik terug kwam van het werk, was je weg. Ik had het moeten weten. Toen ik die ring op de tafel zag liggen, stortte ik in zoals nooit tevoren. Zo wil ik me nooit meer voelen. Het enige wat ik wilde, was jou bij mij hebben. Ik weet dat je niet terugkomt. Het doet zoveel pijn. Ik zou liever nu dood gaan dan je volgende week te zien met iemand anders. Alle beloftes die ik maakte, gaan mee naar mijn graf. Ik loog nooit tegen je en heb je nooit bedrogen. Ik hoopte dat jij hetzelfde had gedaan. Ik heb zelfs veel dingen kunnen voorkomen. Voor mij is dit wat ik moet doen. Veel mensen vinden dit wellicht niet de oplossing, maar ik kan deze pijn niet aan. Ik heb je honderd keer proberen terug te krijgen, maar het kon niet zijn", gaat het verder in de 27 minuten durende video. (lees verder onder de video)

Enkele politiewagens staan voor de Delhaize in Oostende.
Facebook Enkele politiewagens staan voor de Delhaize in Oostende.
Bart Boterman
RV

Straatverbod

Uiteindelijk zou de man geen wanhoopsdaad plegen, maar zijn ex-partner en haar grootouders doodsteken. Die zouden in het huis aanwezig zijn geweest om het meisje tegen hem te beschermen, terwijl de ouders op reis waren naar Frankrijk.

De laatste weken en dagen zou de dader al ettelijke keren in de wijk waar het meisje woont, zijn opgedoken om verhaal te halen. Hij werd er verschillende keren weggehaald door de politie en kreeg zelfs een straatverbod. Na de drievoudige moord, iets over 21 uur gisteravond, sloeg hij op de vlucht.

Alexander kon na de steekpartij ontkomen en bleef de hele dag voortvluchtig. De Brugse onderzoeksrechter beslist in principe morgen over de aanhouding van de verdachte.

Een beeld uit de afscheidsvideo die Alexander D. op YouTube plaatste.
RV Een beeld uit de afscheidsvideo die Alexander D. op YouTube plaatste.

Wie vragen heeft over zelfdoding, kan terecht op het gratis nummer 1813 of op www.zelfmoord1813.be

Meer over177 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • onbekend onbekend

  weeral werk voor de Jef

 • Marie Geraerts

  Op facebook heeft m tientallen filmpjes van zichzelf nog al n zelfingenomen ventje

 • Nino De pallieter

  Tis te hopen dat hem in den bak nog wa spul kan vinden anders zakt hem gelijk ne pudding ineen

 • JJ81

  Peggy Peeters, je ziet het verkeerd. We weten goed genoeg dat er ook Vlamingen zijn die moorden en verkrachten. Maar dat wil niet zeggen dat de waarheid niet gezegd mag worden. Procentueel doen vreemdelingen het slechter dan de Vlaming. Wees eerlijk.

 • Henri Parmentier

  Wegrotten in de bak daar ben je in België nog niet zo zeker van zie maar de DOOD RIJDER van Merel De Prins loopt ook weeral vrolijk rond knap justitie echt knap

Meld een bug