Verdachte van dubbele moord in Aartrijke krijgt 10 maanden voor drugsfeiten

THINKSTOCK
De verdachte van een dubbele moord in Aartrijke is door de Brugse strafrechter veroordeeld tot een effectieve celstraf van tien maanden voor drugsfeiten. Bruno B. (35) schoot eind februari zijn zus en schoonbroer dood.

Op 26 februari werden de slachtoffers rond 8 uur met een vuurwapen om het leven gebracht. Bruno B. trok om 11.30 uur naar de lokale politie en vertelde dat hij zware feiten had gepleegd. Die donderdagmiddag werden dan in een woning in de Aartrijkse wijk 't Veld de levenloze lichamen van zijn zus en schoonbroer aangetroffen. In eerste instantie beriep B. zich op zijn zwijgrecht, maar hij gaf al snel toe dat hij de slachtoffers had doodgeschoten.

In 2013 baatte een koppel uit Zedelgem in hun woning een illegale coffeeshop uit. Bruno B. kwam in het vizier van de speurders als één van de afnemers van die cannabisplantage in de Groenestraat. Hij bleek in het bezit te zijn van 75 gram cannabis. Hiervoor werd B. tot tien maanden effectief veroordeeld. Hij kreeg ook een geldboete van 6.000 euro opgelegd, waarvan 600 euro effectief.