Verdachte van dubbele kotmoord riskeert 18 maanden cel voor foltering van Afghaan

De vier Afghanen krijgen morgen hun straf te horen.
Belga De vier Afghanen krijgen morgen hun straf te horen.
De verdachte van de dubbele kotmoord in Kortrijk verschijnt morgen voor de rechter voor nog een andere zaak. De Afghaan staat samen met twee broers en een neef terecht voor foltering en mensonterende behandeling. Ze zouden een andere Afghaanse man urenlang gefolterd hebben omdat hij iets had met de vrouw van een van de broers. 

Het 23-jarige slachtoffer volgde Nederlandse les in Kortrijk en kwam zo in contact met de vrouw van de oudste broer. Toen die dat ontdekte, lokte hij het slachtoffer met een smoes naar een studentenkot. Daar wachtten de vier beklaagden hem op. Ze sloegen hem talloze keren, bewerkten hem met een mes en dwongen hem om alcohol te drinken en pikante pepers te eten. Het slachtoffer moest zich ook uitkleden en zijn belagers sneden zijn haar af. 

"Ze zeiden dat hij Kortrijk moest verlaten, anders zouden ze hem vermoorden", pleitte de advocate van het slachtoffer. Volgens het slachtoffer waren vooral de oudste broer en de neef erg agressief. Zij riskeren een celstraf van 24 maanden. 

De andere twee stonden ernaar te kijken, maar grepen niet in. Zij riskeren elk achttien maanden. Een van hen zit momenteel in de cel op verdenking van dubbele moord. Hij zou in oktober een Afghaanse man en een vrouw van Russische origine vermoord hebben in een studentenhuis in Kortrijk. In die zaak beweert hij onschuldig te zijn.

De twee slachtoffers van de kotmoord in Kortrijk.
rv De twee slachtoffers van de kotmoord in Kortrijk.2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Juliaan Van Reeth

    Zolang de Europese grenzen wagenwijd open staan, zal dat niet beteren. Het zal nog verergeren. Er staat ons nog wat te wachten in 2019 ...

  • stijn rogiers

    18maand waarvan de helft effectief das 9maand om iemand te folteren? Vuilbak van de wereld wordt europa