Verdachte van dood Malderenaar blijft drie maanden langer in de cel

K.D.C, de man die verdacht wordt van de moord op de 34-jarige Frederik Heyvaert uit Malderen, blijft nog minstens drie maanden in de cel. Dat besliste de Brusselse raadkamer vandaag, zo meldt het parket Halle-Vilvoorde. K.D.C. zelf houdt vol dat het om een ongeluk ging en volgens zijn advocaat zetten het gerechtelijk onderzoek en de reconstructie, die in juli plaatsvond, die versie ook kracht bij. De verdediging had vandaag daarom de vrijlating gevraagd, maar die vraag is door de raadkamer afgewezen.

Hoofdverdachte K.D.C. en slachtoffer Frederik Heyvaert waren op zaterdagavond 15 maart op stap geweest in Gent en hadden de nacht doorgebracht in de woning van D.C. in Brussegem. De volgende ochtend bleek van Frederik Heyvaert geen spoor meer. Pas drie weken later werd zijn lichaam op aangeven van K.D.C. teruggevonden in diens bestelwagen, op een parkeerterrein in de August De Boeckstraat in Merchtem.

Heyvaert bleek om het leven gebracht met een schot in het hoofd, maar volgens D.C. ging het om een ongeluk. Hij probeerde een wapen, dat hij enige tijd voordien gekocht had, van de hand te doen en toonde het aan Heyvaert, zonder dat er een lader in het wapen zat. Daarbij haalde hij de trekker over, zonder te beseffen dat er nog een kogel in de kamer zat.

Volgens de verdediging zouden zowel de vaststellingen van de ballistisch deskundige als de reconstructie die versie kracht bij zetten, of op zijn minst niet onderuithalen. Voor de raadkamer bleek het echter onvoldoende om D.C. vrij te laten.