Verdachte uit Faroek aangehouden na grote klopjacht in Sint-Truiden

De beelden die in de uitzending van Faroek verspreid werden.
rv De beelden die in de uitzending van Faroek verspreid werden.
De politie heeft vandaag in een hotel in Sint-Truiden de verdachte kunnen oppakken van een verkrachtingspoging in Hasselt. Het opsporingsprogramma Faroek op VTM had er onlangs een uitzending aan gewijd. 

De onderzoeksrechter in Hasselt heeft deze avond de 28-jarige verdachte aangehouden en opgesloten in de gevangenis. Dat maakte het Limburgse parket bekend. 

De arrestatie verliep zonder problemen. De man wordt verdacht van een poging tot verkrachting op 26 augustus 2017 in de Hasseltse Mouterijstraat. Slachtoffer was een 23-jarige vrouw. Het slachtoffer leerde de verdachte op vrijdag 25 augustus 2017 kennen via gemeenschappelijke vrienden. Na een etentje in een frituur vergezelde de verdachte het slachtoffer richting Hasselt station, maar onderweg vergreep hij zich aan haar. De vrouw verzette zich hevig en riep om hulp. Een alerte buurtbewoner hoorde de schermutseling en begon te schreeuwen, waarna de dader het op een lopen zette.

Bewakingscamera's in het centrum van Hasselt konden de verdachte filmen. Het verkrachtingsdossier kwam op 30 januari dit jaar aan bod in het VTM-opsporingsprogramma Faroek. De politie kon hem vervolgens identificeren. 

Voorbije vrijdag hield de politie onder meer met inzet van een helikopter in Sint-Truiden een klopjacht op de man, maar hij kon ontkomen. Na zijn arrestatie vandaag is hij door de politie van de zone Limburg Regio Hoofdstad verhoord over de feiten in de Mouterijstraat. Dan verscheen hij bij de onderzoeksrechter. De verdachte is volgens het parket geen onbekende voor politie en justitie.
11 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • guido vermeyen

  Opsporing verzocht zou eigenlijk door de VRT moeten gebeuren. De nat. zender vertikt het gewoon.omdat er teveel linkse elementen bij zitten die gezocht worden. Op de Ned. TV is dat al jaren zo. Dit is een taak van één, of canvas (kan vast niet)

 • hugo van de velde

  Goed zo, eindelijk is hij gepakt. Roofdieren zoals hij heel lang opsluiten. Ik word daar kwaad van van zulke ondieren.

 • Denis Stock

  Geen onbekende,...en de belastingbetaler wordt weer beroofd van zijn inkomen, door dit schorie morrie hier te houden.

 • DIRK JULIUS VANDESSEL

  Gaat de rechter het als "verjaard" beschouwen of zou hij getrakteerd worden op "procedurefouten" ? Indien hij zich een peperdure advokaat zou kunnen permitteren, lijkt een "overschrijding van de redelijke termijn" met vette schadvergoeding misschien ook nog haalbaar op het kraam "Trukken der Gerechtelijke Foor"

 • dominique van beylen

  hopelijk hebben ze geen procedure fouten gemaakt. Zal weer een heus werk worden voor de advocaten. Geen onbekende voor politie en justitie en dat loopt vrij. Met een kleurtje geraak je hier toch heel ver mee weg.