Verdachte tweevoudige kindermoord kwam nog niet in aanraking met gerecht

belga
De man die verdacht wordt van de moord op zijn twee jonge kinderen, gisterochtend in de wijk Sainte-Walburge in Luik, is in beschuldiging gesteld voor moord. De 37-jarige verdachte kwam nooit eerder in aanraking met het gerecht.

De moord op de twee kinderen, 4 en 7 jaar oud, was naar verluidt erg gruwelijk. Eén van de slachtoffers zou messteken hebben gekregen, terwijl het tweede kind dodelijk verwond werd met een slijpschijf ter hoogte van de borstkas. In afwachting van het rapport van de wetsgeneesheer, wil het parket hierover nog niets kwijt. Morgen vindt een autopsie plaats.

Ruzie

De feiten speelden zich af in de rue Sergent Merx in Luik. De lichamen van de slachtoffers werden daar rond 8.30 uur aangetroffen door de grootouders.

De moeder had de kinderen naar haar ex gebracht, waarna het tot een hevige ruzie kwam tussen beiden. De vrouw vluchtte het huis uit, maar verwittigde wel haar ex-schoonouders over het verontrustende gedrag van hun zoon. Deze mensen deden even later de gruwelijke ontdekking, bevestigt het parket.

Vlucht

De man was gevlucht met zijn wagen maar werd na de namiddag onderschept. Hij had snijwonden en werd verzorgd in het ziekenhuis vooraleer hij voor de onderzoeksrechter werd geleid. Hij is nu aangehouden en opgesloten.

"Omdat er mogelijk sprake is van voorbedachtheid werd de man onder aanhoudingsbevel geplaatst voor moord", zegt een woordvoerster van het parket van Luik. Ze voegt toe dat de man "niet ontkent zijn kinderen te hebben omgebracht". 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.