Verdachte schietincident aan Sportpaleis weer vrij

De kamer van inbeschuldigingstelling (KI) in Antwerpen heeft de 62-jarige A.W. vandaag vrijgelaten. De man werd eind februari aangehouden in verband met het schietincident aan het Sportpaleis, waarbij Ann Bourgoin om het leven kwam. De verdachte heeft altijd ontkend dat hij de schutter was.

Aanhouding niet langer vereist
"We hebben het arrest van de KI nog niet ingekeken, maar ik denk dat zijn aanhouding niet langer vereist was voor het onderzoek. Wij hebben ook gepleit dat er onvoldoende aanwijzingen van schuld waren tegen onze cliënt", zegt zijn advocaat Paul Vermeulen.

Met de fiets naar huis
De 38-jarige Ann Bourgoin was op 11 augustus 2006 met de fiets op weg naar haar werk bij Katoennatie. Aan het Sportpaleis werd ze door een onbekende doodgeschoten. De politie zocht uit wie in de omgeving toen gekend was voor het bezit van vuurwapens en voerde een aantal huiszoekingen uit.

Vijf wapens
Bij A.W. werden vijf wapens aangetroffen. Voor drie daarvan had hij geen vergunning. Hij maakte zich bij de politie verdacht door daarover te liegen. De verdachte heeft altijd volgehouden dat hij niets met het schietincident te maken had.

Ballistisch onderzoek
Zijn advocaten maken zich alvast sterk dat de kogel uit het lichaam van het slachtoffer niet gelinkt kan worden aan een van de wapens. Of dat ook werkelijk zo is, moet nog blijken uit het ballistisch onderzoek. (belga/eb)