Verdachte Pokémonmoord stapje dichter bij assisenproces

Archieffoto van de huiszoeking in de Van Stralenstraat in Antwerpen, in het kader van de verdwijning van Shashia Moreau. Inzet: het vermoorde meisje zelf.
Marc De Roeck - RV Archieffoto van de huiszoeking in de Van Stralenstraat in Antwerpen, in het kader van de verdwijning van Shashia Moreau. Inzet: het vermoorde meisje zelf.
De raadkamer in Antwerpen heeft beslist om het dossier van de Pokémonmoord over te maken aan het parket-generaal. Dat zal de zaak nu voor de kamer van inbeschuldigingstelling brengen. Die moet over een verwijzing naar het hof van assisen beslissen.

John V.D.B. (26) had op 7 februari 2017 met Shashia Moreau (20) uit Heist-op-den-Berg afgesproken in Antwerpen om Pokémons te ruilen. Het meisje verdween daarna spoorloos. V.D.B. werd een dag later aan de tand gevoeld door de politie, maar beweerde dat Moreau niet was komen opdagen. Hij werd daarin tegengesproken door beelden van de politiecamera's uit de buurt.

Op 9 februari 2017 werd het lichaam van het meisje aangetroffen bij graafwerken in de binnentuin van zijn woning. Ze was met geweld om het leven gebracht. V.D.B. gaf daarna toe dat hij haar ontmoet had, maar kon zich het verdere verloop van die dag niet meer herinneren. De twintiger zit nog altijd in voorhechtenis.

Shashia Moreau.
RV Shashia Moreau.1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Liesbeth Van Doninck

    Het is verschrikkelijk wat haar overkomen is. Die kerel mogen ze niet meer loslaten!!! Veel sterkte aan de familie voor het komende proces. Het zal nodig zijn.