Verdachte kasteelmoord uitgeleverd aan ons land

In de zaak van de kasteelmoord is de Nederlander Evert d.C. uitgeleverd aan het Belgische gerecht. Dat bevestigt het parket van West-Vlaanderen afdeling Brugge. De Zeeuw wordt verdacht van een rol als tussenpersoon bij het beramen van de moord op Stijn Saelens uit Wingene.

De 51-jarige man uit Zeeuws-Vlaanderen belandde begin juli 2013 een eerste keer in de cel in de zaak van de kasteelmoord. Pas in september werd hij aan België uitgeleverd. Zijn DNA bleek echter niet overeen te stemmen met een openstaand spoor in het dossier. Evert d.C. werd dan ook onmiddellijk vrijgelaten door de onderzoeksrechter. Ondertussen kon het DNA-spoor gelinkt worden aan Franciscus L., een neef van de ondertussen overleden uitvoerder van de moord op Stijn Saelens.

Wellicht hebben de verklaringen van L. geleid tot de nieuwe arrestatie van Evert d.C. Zijn advocaat Sidney Smeets verzette zich tevergeefs tegen de nieuwe uitlevering. Evert d.C. zat sinds 25 juni in een Nederlandse cel en werd vanochtend overgedragen aan de Belgische speurders.

Binnen 24 uur moet de verdachte voor de Brugse onderzoeksrechter verschijnen. Die zal dus vanavond of ten laatste morgenochtend beslissen over zijn aanhouding.