Verdachte kasteelmoord overgeplaatst naar Dendermonde

kos
In de zaak van de kasteelmoord is Roy Larmit van de gevangenis van Gent naar die van Dendermonde overgeplaatst. Het parket van West-Vlaanderen afdeling Brugge bevestigt dat de verdachte op vraag van de onderzoeksrechter werd overgeplaatst, maar gaf verder geen commentaar.

Half februari werd Larmit in Nederland aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de moord op Stijn Saelens. Het DNA van de verdachte bleek overeen te stemmen met een openstaand spoor in het dossier. Eind januari 2013 werd de Eindhovenaar Antonius van Bommel al ontmaskerd als huurmoordenaar. Roy Larmit is de neef van de ondertussen overleden van Bommel.

Na zijn uitlevering beriep de man uit Tilburg zich in eerste instantie op zijn zwijgrecht. Uiteindelijk vertelde hij aan de speurders dat hij op 31 januari 2012 inderdaad zijn oom vergezelde naar het kasteel in Wingene. Larmit houdt echter vol dat hij niet wist wat zijn oom van plan was.

De verklaringen van de nieuwe verdachte zorgden ervoor dat André Gyselbrecht eind juni opnieuw in de gevangenis belandde. Ook Evert de Clercq, een Zeeuw die eerder al even in de cel zat als mogelijke tussenpersoon, werd opnieuw aangehouden. L. vertelde immers dat hij in de zomer van 2011 aan de Clercq moest zeggen dat een bepaalde afspraak kon doorgaan. Volgens de Clercq houdt die verklaring geen steek, maar het kwam nog niet tot een confrontatie.