Verdachte kasteelmoord dagvaardt ex-werknemer

Peter Gyselbrecht
BELGA Peter Gyselbrecht
Kasteelmoordverdachte Peter Gyselbrecht heeft een ex-werknemer voor de Brugse correctionele rechtbank gedaagd wegens laster en eerroof. James V. zou volgens Gyselbrecht foute verklaringen afgelegd hebben in het onderzoek naar de moord op Stijn Saelens. De Izegemnaar houdt vol dat hij de waarheid sprak.

Tijdens het onderzoek werd de ex-werknemer van Peter Gyselbrecht verhoord als moraliteitsgetuige. V. vertelde aan de speurders over gesjoemel met tachograafschijven binnen het toenmalige transportbedrijf van Gyselbrecht. De schoonbroer van Stijn Saelens ontkent dit met klem, maar verder onderzoek werd geweigerd.

Daarop besloot zijn raadsman Vincent Vereecke om de ex-werknemer rechtstreeks te dagvaarden voor laster en eerroof. Volgens meester Vereecke werkte James V. tien jaar geleden amper een week voor zijn cliënt. Zijn verklaring zou ook niet stroken met de getuigenissen van andere ex-werknemers. Toch hield de man op de zitting vol dat hij niet gelogen had. Hij zal hierover door de politie verhoord worden.

De zaak werd uitgesteld om het OM de kans te geven om besluiten op te stellen. De pleidooien zijn voorzien op 16 februari.

Vrijdag beslist de KI of er bijkomend onderzoek moet komen in de zaak van de kasteelmoord. Het parket vraagt de vervolging van Peter Gyselbrecht, zijn vader André en Pierre Serry.