Verdachte in terrorismedossier alweer vrijgelaten

Vrijgegeven beelden van de nog altijd spoorloze dader van de aanslag op het Joods Museum in Brussel vorige zaterdag
KOS Vrijgegeven beelden van de nog altijd spoorloze dader van de aanslag op het Joods Museum in Brussel vorige zaterdag
De man die gisteren was opgepakt in een terrorismedossier van het federaal parket, is na zijn verhoor bij de politie vrijgelaten. Dat meldt het parket.

Een aantal media had gemeld dat de man opgepakt was als verdachte van de aanslag op het Joods Museum maar dat werd dinsdag al met klem ontkend door het federaal parket. De man werd opgepakt en verhoord in een ander terrorismedossier, dat al liep, en heeft niets te maken met de aanslag. Over het dossier waarin hij is ondervraagd, wil het federaal parket voorlopig geen informatie kwijt. 

Verschillende media melden woensdag dat het om een onderzoek zou gaan naar het ronselen van Syrië-strijders en dat de betrokken man dinsdag werd opgepakt, niet alleen omdat hij daarin een rol zou spelen maar ook omdat hij een profiel heeft dat zou kunnen overeenkomen met de dader van de aanslag op het Joods Museum. Het federaal parket geeft daarover geen enkele commentaar. Enkel is duidelijk dat de man minstens voorlopig niet in verdenking is gesteld, noch in het dossier over de aanslag, noch in het andere terrorismedossier.