Verdachte duinenmoord blijft maand langer in de cel

PHOTO_NEWS
De Brugse raadkamer heeft de aanhouding van een Turkse Rotterdammer met een maand verlengd op verdenking van de moord op Milena Raycheva. Het lichaam van de 26-jarige Bulgaarse werd in augustus 2010 aangetroffen in de duinen van Zeebrugge en pas recentelijk geïdentificeerd. De verdachte ontkent elke betrokkenheid bij haar dood. Hij werd eind vorige week aan ons land uitgeleverd.

Jarenlang werd tevergeefs gezocht naar de identiteit van de duinenvrouw. Een flyeractie op het Polé Polé Beachfestival en een oproep op de Nederlandse televisie leverden niets op. De doorbraak kwam er pas toen de moeder van het slachtoffer in haar thuisland aangifte deed van de verdwijning van haar dochter. Via DNA-onderzoek kon het lichaam geïdentificeerd worden.

Op 21 januari werd in Rotterdam een man van Turkse origine opgepakt. Kenan B. beriep zich vooralsnog op zijn zwijgrecht, maar zal voortaan meewerken met de politie. "Mijn cliënt zegt dat hij niets te maken heeft met het overlijden van zijn ex-vriendin. Hij is verdacht op grond van verklaringen van haar familie", aldus meester Philippe Carsau.

De verdachte beweert dat hij zijn vriendin voor het laatst zag in Calais, toen ze een trip naar Londen dachten te maken. "Toen meneer B. stond aan te schuiven, sms'te zijn vriendin vanuit de auto plots dat ze was vertrokken." Volgens de Rotterdammer zou het slachtoffer aan de haal zijn gegaan met 7.000 euro en haar valiezen.

Kenan B. en Milena Raycheva hadden vier jaar lang een knipperlichtrelatie. Ze woonden samen in Rotterdam en waren volgens de beschuldigde nog nooit in Zeebrugge geweest.

Slachtoffer Milena Raycheva.
Federale Politie. Slachtoffer Milena Raycheva.